Quantcast

Įtariamiesiems I. Strazdauskaitės žudikams – liūdnos žinios

Vilniaus apygardos teismas antradienį patenkino Generalinės prokuratūros prašymą ir dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą įtariamiesiems plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymu.

Pirmadienį prokuroras Gintas Ivanauskas BNS sakė, kad suėmimo pagrindai neišnykę, todėl ir pasibaigus bylos tyrimui įtariamieji turi būti laikomi už grotų. Kai kurie advokatai prašė švelnesnių kardomųjų – namų arešto.

Suėmimo terminas pratęstas terminą skaičiuojant nuo kovo 10 dienos.

Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad suimti asmenys įtariami labai sunkaus nusikaltimo padarymu, iki suėmimo niekur nedirbo, nėra susaistyti socialiniais ryšiais su aplinka, veikė organizuotai ir apgalvotai, yra grėsmė, kad jie gali daryti naujas nusikalstamas veikas ir slėptis nuo teisingumo.

„Taigi, visi šie ir kiti baudžiamojo proceso kodekse nustatyti suėmimo pagrindai, kuriais remiantis iki šiol buvo suimti įtariamieji, – neišnyko“, – paskelbė teismas.

Leonas Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Karolis Bieliauskas laikomi suimti jau beveik metus, suėmimas  taikomas nuo 2017 m. kovo 10 d. Per tą laiką jie neskundė nė vienos teismo nutarties pratęsti jiems suėmimą.

Praeitą savaitę Generalinė prokuratūra ir policija pranešė baigusios tirti bylą dėl plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, jis truko beveik metus. Byloje yra penki įtariamieji.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo medžiagą sudaro daugiau nei 20 tomų. Tyrimo metu buvo atlikti šimtai įvairių proceso veiksmų, įskaitant apklausas, įvykio vietų apžiūras ir kitus, gauta daugiau kaip 30 specialistų išvadų.

Pareigūnai sako, kad detalesnė informacija apie tyrimo metu nustatytas įvykdytų nusikaltimų aplinkybes bus pranešta surašius kaltinamąjį aktą ir perduodant bylą į teismą.

Dabar 20 proceso dalyvių (5 kaltinamieji, jų advokatai ir nukentėjusieji) turi teisę per du mėnesius susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Toks susipažinimo terminas nustatytas atsižvelgiant į proceso dalyvių skaičių ir į tai, kad du iš jų yra Latvijos piliečiai. Proceso dalyviai taip pat turi teisę teikti prašymus dėl papildomų tyrimo veiksmų atlikimo. Jei tokie prašymai bus teikiami, jie bus nagrinėjami ir vertinami nustatyta tvarka. Pasibaigus šiam etapui bus surašytas kaltinamasis aktas ir byla perduota teismui.

Tyrimui vadovaujančio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento vertinimu, didelės apimties ir sudėtingą tyrimą atlikę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai surinko pakankamai reikšmingų duomenų apie 2016 metų balandį įvykdytą Latvijos piliečiui priklausančio lengvojo automobilio ir kito turto pagrobimą bei pernai kovą įvykdytą I. Strazdauskaitės užpuolimą, neteisėtą jos laisvės atėmimą, nužudymą, jos vairuoto automobilio pagrobimą bei kitas šių įtariamųjų įvykdytas nusikalstamas veikas.

Trims iš jų pateikti įtarimai dėl nužudymo bei dalyvavimo kitose nusikalstamose veikose. Jiems taikomas suėmimas.

Kiti du asmenys įtariami dalyvavę pagrobiant svetimą turtą.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir asmenys, prisijungę prie padarytų nusikalstamų veikų, tai yra – įgiję ir realizavę nusikalstamu būdu gautą turtą, slėpę nusikalstamu būdu įgytus daiktus. Jų atžvilgiu tyrimas yra tęsiamas.

I. Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtarus, kad mergina buvo pagrobta ir nužudyta, buvo sulaikyti šeši asmenys.

Teisėsauga teigia, kad mergina nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I. Strazdauskaitę kilo spontaniškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bla bla bla

bla bla bla portretas
nesupratau kokios cia liudnos zinios zudikam.sutikcau su zemiau parasytu komentaru

...

... portretas
Tokius tik organais išardyt - kam jiems sveika širdis, ir su nesveika galės iki gyvenimo galo sėdėt.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Žudikams liūdnos žinios? Bene mirties bausmė grąžinama?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių