Quantcast

Įspėja nepasiskiepijusius: neužkibkite ant Agnės kabliuko, nes prarasite pinigus

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 13-ąją Lietuvoje įvedus ribojimus nepasiskiepijusiems nuo COVID-19 ir uždraudus jiems nebūtinojo poreikio veiklas, tuo pasinaudoti ir vėl bando sukčiai – siūlo įsigyti galimybių pasą už 200 eurų.

Pastarąjį atvejį pavyko demaskuoti Policijos virtualiam patruliui. Informacija apie apgaulę šio padalinio pareigūnai pasidalijo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Gal kam galimybių paso už 200 eurų? Pasak „Agnės“, viskas labai paprasta – atlieki 200 eurų bankinį pavedimą ir nuotoliniu būdu į sistemą suvedami duomenys, kad gavai COVID-19 vakciną“, – rašoma feisbuke.

Prie įrašo pridėti ir fiksuoti „skelbimo“ bei susirašinėjimo su ant sukčių kalbliuko užkibusia auka vaizdai. „Įrašas e.sveikatoje apie skiepą. Pažyma apie gautą skiepą arba galimybių pasas. Ką domina, rašykite!“ – rašė Agnės vardu socialiniame tinkle prisistatęs vartotojas.

Policijos virtualaus patrulio informacija.

Kai pasiūlymu susidomėjęs asmuo susisiekė ir pasiteiravo, kaip galima gauti galimybių pasą, jei žmogus nevakcinuotas, gavo atsakymą be užuolankų: „Į e.sveikatą suvesti tiesiog, kad gavai skiepą, bet realiai jo negavai“, – apie siūlomą apgaulę detalizavo minėtoji Agnė.

Policijos virtualaus patrulio informacija.

O pasiteiravus, kiek tai kainuoja, atsakyta taip pat trumpai ir aiškiai – 200 eurų.

Tačiau Policijos virtualus patrulis ragina būti budriems, nes žmogus, pervedęs pinigus už fiktyvų galimybių pasą, liks it musę kandęs – nieko už juos taip ir negaus.

„Tokių sukčių sėkmės paslaptis – nukentėjusieji tikrai nesikreips į policiją. Nepapulkite ant sukčių kabliuko“, – įspėja pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

serloh holms

serloh holms portretas
zinau kas perka ta gp pasa ir naudojasi,galioja 2men po to vel moka pinigus uz pratesima

dzin

dzin portretas
antivakserių problemos

Komentaras

Komentaras portretas
200 pinigų!? Geriau , 10 k nusivakcinuoti)))Taigi žmonės nieko blogo ta vakcina, prisiminkite nuo vaikystes kiek neaiškių brudelių gavę, nieko išgyvenome, ir prie šitos priprasite. Kolkas matau tik teigiamas puses. Skiepą gavau viena pirmuju, visą karantiną dirbau,kai daugelis gulejo išgriuvę, jauciausi puikiai. Tiesa po pirmos tikrai nemalonus salutinis, bet kancia, verta rezultato.( asm. nuomone, jokios propogandos)Bukite sveiki lietuviai!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių