Quantcast

Įspėja: neįsileiskite į namus apsimetėlių specialistų, siūlančių dezinfekuoti namus

  • Teksto dydis:

Gyventojai jau kurį laiką dalijasi pasakojimais apie susidūrimus su sukčiais, manipuliuojančiais koronaviruso grėsme ir bandančiais apgauti patiklius žmones.

Pasakojama apie daugiabučių laiptinėse ar netoli namų sutiktus prašalaičius, prisistatančius įvairių įstaigų darbuotojais, neva siųstais atlikti valymo ar kitokių darbų.

Šakių rajonas meras Edgaras Pilypaitis primena ir įspėjoa gyventojus būti atsargiems, griežtinant karantino sąlygas, kaip teigiama, sukčių vis daugėja.

„Ką tik gavau informacijos, kad atsirado sukčių, skambinančių privatiems asmenis dėl jiems priklausančių patalpų dezinfekavimo nuo koronaviruso. Būkime patys dėmesingi ir perspėkime kitus, kad nepakliūtų į sukčių pinkles.

Edgaras Pilypaitis / Asmeninio archyvo nuotr.

Savivaldybė dezinfekuoja tik bendro naudojimo patalpas – laiptines – ir neina į asmenims priklausančias privačias patalpas (butus, namus ar pan.)“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo E. Pilypaitis.

Policija ir toliau primena gyventojamss neatidarinėti durų nepažįstamiems asmenims, kurie apsimeta medikais, pareigūnais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ar kitų tarnybų pareigūnais ir siūlo dezinfekuoti namus, apžiūrėti asmenis ar kambarius ir pan.

Pažymima, kad tarnybų atstovai ar pareigūnai turi turėti atpažįstamą uniformą ir tarnybinius pažymėjimus. Kilus įtarimams, raginama nedelsiant skambinti 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių