Quantcast

Internete – šiurpūs vaizdo įrašai: jaunuoliai penkiolikmetės nužudymą planavo iš anksto?

Internete plinta vaizdo įrašas, filmuotas prieš pat 15-metės šiaulietės nužudymą. Internautai sako, kad keturi jaunuoliai nužudymą planavo ir patys skelbė detales socialiniuose tinkluose.

Kraupi žmogžudystė

Pirmadienį apie 21.30 val. gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Gegužių gatvėje, prie konteinerių rastas į kilimą susuktas penkiolikos metų šiaulietės kūnas.

Dėl nusikaltimo Šiaulių apylinkės teismas leido suimti visus keturis įtariamuosius. 2001-aisiais gimęs įtariamasis ir 2007 metais gimusi įtariamoji suimti dviem mėnesiams, 1999 metais ir 2004 metais gimę įtariamieji – trims mėnesiams, antradienį informavo prokuratūra.

„Nors mažamečiams (asmenims iki 14 metų) nėra taikoma baudžiamoji atsakomybė, tam tikrais Baudžiamojo kodekso 13 straipsnyje nurodytais pagrindais asmenys gali atsakyti ir nuo 14 metų. Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė žmogų, numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki 15 metų.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, nužudytoji gyveno globos įstaigoje, tačiau atsirado informacijos, kad globa jai buvo nustatyta nuo liepos 1-osios, tačiau paauglė į globos įstaigą neatvyko, ji pabėgo ir slapstėsi.

Globos įstaiga, kurioje turėjo gyventi nužudyta penkiolikmetė, yra už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur rastas jos kūnas.

Internete – vaizdo įrašai ir susirašinėjimai

Po nužudymo internete ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jaunuoliai treniruojasi – mosikuoja pagaliais it smogtų. Įrašo fone girdėti merginos balsas. Ji filmuoja vaikinus ir komentuoja jų veiksmus.

„Jie jau čia treniruojasi“, – šneka mergina.

Po vaizdo įrašu komentuojantys internautai aiškina, kad vaizdo įraše – įtariamieji, jie esą ruošiasi žmogžudystei.

Netrukus paviešinta dar viena nuotrauka, kurioje matyti įtariamieji. Prie fotografijos – prierašas: „Chill kmr. Vėliau eisim paną nužudyt“. 

Feisbuko nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ dalinamasi ir įtariamųjų pažįstamų susirašinėjimais, kuriuose teigiama, kad mergina su auka – buvusios draugės, susipykusios dėl vaikino. Esą žmogžudystės iniciatorė ir buvo jauniausioji įtariamoji.

„Jos tiesiog buvo susipykusios. Ji apsimetė, kad susitaikė, bendravo, bendravo, viskas gerai, prisivilioja į hatą (namus – red. past.), nugirdė ir su plaktuku sudaužė“, – rašoma viename susirašinėjime.

Internete paplitusių vaizdų autentiškumas nėra patvirtintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubų

Siaubų  portretas
Siaubas

vierchas

vierchas portretas
debilai kurwa

cccp

cccp portretas
tokius pakoriai ir viskas bijos ir kiti acedes 7 metus ir bus laisvi
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių