Quantcast

Internete homoseksualus naikinti pasiūliusiam vyrui apribota laisvė

  • Teksto dydis:

Neapykantą prieš homoseksualus skatinantį komentarą internete parašęs biržietis nuteistas laisvės apribojimo bausme, antradienį pranešė Panevėžio apylinkės teismas.

Teismo Biržų rūmai išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, kur biržietis  nuteistas už komentarą, kuriuo viešai žemino, niekino homoseksualių asmenų grupę dėl jų seksualinės orientacijos.

Bylos duomenimis, elektroninėje erdvėje, socialinių tinklų svetainėje, po įkeltu vaizdo įrašu, pavadinimu „Lietuvoje vyksta „Baltic Pride“ festivalio eitynės už lygybę“, iš savo paskyros parašė komentarą „Galetu valdzia isleist istatima naikinti juos, bet kur tau, patis valdzioje tokie“ (kalba netaisyta), kuo viešai žemino, niekino homoseksualinių asmenų grupę dėl jų seksualinės orientacijos.

Teismas, pasitelkęs lietuvių kalbos specialistės išaiškinimus, pripažino, kad komentaras, teisiškai negali būti prilyginamas viešam kurstymui smurtauti, fiziškai susidoroti, todėl dėl šio kaltinimo išteisintas.

Atsižvelgęs į visus surinktus įrodymus, liudytojų parodymus, specialistų išaiškinimus ir teismų praktiką, teismas keturiasdešimtmetį biržietį pripažino kaltu padarius nusikalstamą veiką – viešą tyčiojimąsi, niekinimą žmonių grupės dėl seksualinės orientacijos ir paskyrė jam šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant per bausmės atlikimo laikotarpį būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailys

kvailys  portretas
Išanginiams tik dar geriau nuo tokių komentarų. Geriau jau būtų priminęs, kad išanginiai linkę į žmogėdrystę, o ir itin žiaurūs nusikaltimai jiems net labai nesvetimi, ką patvirtina daugybė nenuginčijamų faktų.

Pala pala

Pala pala  portretas
Čia tik pasiūlymas įstatymų leidėjams. Kur čia kriminalas ?

>>>Nuomonė \\\\\.../////

>>>Nuomonė  \\\\\...///// portretas
>Taip,arba gydyti psichinį ligonį.Žiauru,bet kitaip amba,žmonija išnyks šūduose.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių