Quantcast

Įkliuvo baltarusis: kontrabandines cigaretes slėpė automobilio slenksčiuose

  • Teksto dydis:

Šumsko punkte VSAT pareigūnams įkliuvo baltarusis, „Mercedes-Benz S320“ slėptuvėje į Lietuvą vežęs daugiau nei pusantro tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų.

Šeštadienį Šumsko punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai ir ten dirbę muitininkai tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį automobilį „Mercedes-Benz S320“. Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 25-erių šios šalies pilietis.

Pasieniečiams kilus įtarimų, kad užsienietis gali vežti neteisėtą krovinį, nuspręsta automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad „Mercedes-Benz S320“ yra įrengtos slėptuvės.

Iš automobilio slenksčių pasieniečiai ir muitininkai ištraukė 1560 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „NZ“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Muitininkų skaičiavimais, tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra apie 5444 eurus.

Vairuotojas, transporto priemonė ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie toliau tiria šį įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių