Quantcast

Ignalinos rajone sulaikyti kontrabandą gabenę baltarusiai

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajone pasieniečiams įkliuvo du Baltarusijos piliečiai, automobiliu gabenę 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.

Trečiadienio popietę VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Ignalinos rajono Girminių kaime sustabdė automobilį „Audi A6“ su lietuviškais registracijos numeriais. Mašiną vairavo 27-erių Baltarusijos pilietis, kartu su juo vyko 33-ejų jo tautietis. Abu vyrai Lietuvoje buvo legaliai.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas kontrabandinis krovinys. „Audi A6“ bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko keturias dėžes, kuriose buvo 2000 pakelių cigarečių „Premjer QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Užsieniečiai įvykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatyti į Ignalinos pasienio rinktinę. Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiams pradėtos administracinės teisenos. Už tokį nusižengimą teismas jiems skirs baudas nuo 5 iki 6 tūkst. eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis „Audi A6“.

Po apklausų įteikę šaukimus atvykti į teismą pasieniečiai baltarusius paleido.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas naujo

Kas naujo  portretas
Kodėl ne departuoja bulbašu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių