Quantcast

Ignalinos rajone sulaikyti 10 irakiečiais prisistačiusių migrantų pasiprašė prieglobsčio

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė neteisėtai į Lietuvą patekusių ir Irako piliečiais prisistačiusių 10 asmenų grupę. Kitą dieną jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Apie pastebėtus įtartinus asmenis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai informaciją gavo penktadienį. Į užkardą paskambinęs neprisistatęs asmuo informavo, kad prie pat sienos su Baltarusija esančio Ignalinos rajono Dysnų kaimo keliuku eina būrelis įtartinų žmonių.

Pasieniečiai sureagavo nedelsdami ir vieno kaime esančio negyvenamo namo kieme neteisėtus migrantus sulaikė. Jie prisistatė Irako piliečiais. 5 vyrai, 3 moterys ir 2 nepilnamečiai neturėjo jokių asmens dokumentų, sakoma VSAT pranešime.

Laikydamiesi visų saugumo reikalavimų VSAT pareigūnai pasirūpino, kad gydymo įstaigoje sulaikytiesiems būtų atlikti testai dėl COVID-19. Visi atsakymai buvo neigiami.

Šeštadienį migrantai pateikė prašymus suteikti prieglobstį Lietuvoje. VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyriaus pareigūnai pradėjo pirminius prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmus. Apie tai informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prieglobsčio prašymus.

Dešimtukas laikinai apgyvendintas Tverečiaus pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Ima Lietuvą, manosi, ar ne? Vokietijoje irgi labai padaugėjo musulmonų, rašo spauda. Sako ten galimai teroristų. Bet tikrinama dar, ko jie atvyko. Bėga nuo karo ir maro. Be jokių galimybių pasų kišenėje. Tik lietuviai čia persekiojami, ar kaip sakyti ? Crazy.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar jau isvijo parazitus is Lietuvos?!

Pasienio policija ka jus veikiat? :)

Pasienio policija ka jus veikiat? :) portretas
atrodo musu sienos milijono kilometru ilgio butu... nesugebam net tu keliu metru apsaugoti, kad net bandomis praeina jau :)))
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių