Quantcast

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė keturiolika nelegalių migrantų iš Irako

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajone pasieniečiai penktadienį sulaikė keturiolika nelegalių migrantų iš Irako, neteisėtai perėjusių sieną iš Baltarusijos, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak VSAT, užsieniečiai Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

Pasak tarnybos, Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai ties Ignalinos rajono Lazinkų kaimu užfiksavo einančią asmenų grupę. Kaip paaiškėjo, ji ką tik buvo neteisėtai perėjusi čia pat einančią Lietuvos ir Baltarusijos sieną.

Tverečiaus pasieniečiai sulaikė keturiolika neteisėtų migrantų: septynis vyrus, dvi moteris ir penkis nepilnamečius. Visi jie turėjo Irako piliečių pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų.

Pasieniečiai pradėjo pirminius prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmus ir informavo apie tai Migracijos departamentą.

VSAT nuotr.

Migrantai pristatyti į Švenčionių pasienio užkardą, kur yra specialios patalpos prieglobsčio prašytojams apgyvendinti. Penktadienį užsieniečiams buvo atlikti testai dėl COVID-19. Šeštadienį laukiama atsakymų, kuriuos gavus bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečių apgyvendinimo vietos.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Jie galimai bėgo nuo jankių okupantų

anonimas

anonimas portretas
ka ten sulaikė , matyt varveklius rado ...

Kirvis

Kirvis portretas
Ar jau deportavo parazitus? O tuos, kurie pravede nelegalus i Lietuva arestavo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių