Quantcast

I.Achremovas neišleistas į laisvę anksčiau laiko

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas ketvirtadienį atmetė Vilniaus 2-ųjų pataisos namų teikimą dėl žurnalisto Vito Lingio žudiko Igorio Achremovo lygtinio paleidimo.

Teismas konstatavo, kad nuteistasis atitinka formalųjį lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos pagrindą - yra atlikęs daugiau kaip pusę paskirtos laisvės atėmimo bausmės, palaiko santykius su artimaisiais, ne kartą buvo skatintas, charakterizuojamas teigiamai, įsipareigojo doru elgesiu ir stropiu darbu įrodyti, kad pasitaisys, dirba, tačiau formaliųjų kriterijų atitikimas tėra lygtinio paleidimo klausimo svarstymo sąlyga, o ne lygtinio paleidimo pagrindas.

"Lygtinis paleidimas iš laisvės atėmimo vietos taikomas atsižvelgiant ne tik į nuteistojo asmenybę, jo elgesį bausmės atlikimo metu, bet ir į nusikalstamos veikos pavojingumą bei pobūdį. Teismas, svarstydamas Igorio Achremovo lygtinio paleidimo galimybę iš pataisos įstaigos, atsižvelgė į padarytus nusikaltimus, jų pavojingumą visuomenei", - rašoma teismo pranešime.

Teismas konstatavo, kad nuteistajam už padarytus labai sunkius nusikaltimus buvo paskirta griežta 25 metų laisvės atėmimo bausmė, o neatliktos bausmės dalis pakankamai didelė.

I.Achremovas siekė į laisvę išeiti neatlikęs septynerių metų devynerių mėnesių ir dvidešimt aštuonerių dienų laisvės atėmimo bausmės.

I.Achremovas į laisvę pastarąjį kartą prašėsi šių metų pavasarį. Gegužę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas buvo nusprendęs I.Achremovą paleisti anksčiau laiko, tačiau Vilniaus apygardos teismas (VAT) šią nutartį panaikino.

Už dienraščio "Respublika" žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų rudenį buvo nuteisti "Vilniaus brigados" vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka.

B.Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta. I.Achremovui taip pat skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

2004 metų sausį Vilniaus apygardos teismo sprendimu, nuteistajam laisvės atėmimo bausmė sumažinta iki 25 metų. Remiantis šia nutartimi, į laisvę jis turėtų išeiti 2018 metų pabaigoje.


Šiame straipsnyje: Igoris Achremovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

menta

menta portretas
gaidys i laisve uzsimane gal dar mergu ir sampano supudit reikia ji kalejime arba utilizuot

TAI NE EUROPA

TAI NE EUROPA portretas
TAI DURNIU LAIVAS SUDARANTIS IVAIZDI ,KAD DIRBA APGAILETINA TEISESAUGA

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Antra karta neturetu buti malones, nes teismo sprendimu buvo paskirta kaleti iki gyvos galvos, o sumazino iki 25 metu. Dar nori sumazinti....???????? Tai tyciojimas is mirusiuju ir visuomenes...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių