Quantcast

Į pasieniečių pasalą Ignalinos rajone pateko trys kontrabandinių rūkalų gabentojai

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajone pasieniečiai surengė pasalą, į kurią pateko du marijampoliečiai ir Kalvarijos gyventojas. Įtariama, kad jie gabeno 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Ignalinos rajone, tarp Dietkauščiznos ir Bernotų kaimų, šalia kelio augančiuose krūmuose, aptiko du ryšulius. Juose buvo kontrabandinės cigaretės. Ši vieta yra maždaug už 3,5 km nuo sienos su Baltarusija. VSAT pareigūnai, į pagalbą pasitelkę Tverečiaus pasienio užkardos pasieniečius, čia ir aplink ją esančioje teritorijoje organizavo pasalą.

Prieš pat vidurnaktį į ketvirtadienį pasieniečiai netoliese esančiame miške, maždaug už kilometro nuo aptikto krovinio, pastebėjo tris vyrus, nešančius ryšulius. Trijulė buvo sulaikyta. Nustatyta, kad tai – du Marijampolės ir vienas Kalvarijos gyventojas.

Apžiūrint aplink esančią vietovę su tarnybiniu šunimi buvo aptikti ir du dviračiai. Įtariama, kad ant jų kontrabandininkai galėjo vežti užkabintas rūkalų dėžes. Patikrinę prieš tai rastus ir nešikų gabentus ryšulius pasieniečiai suskaičiavo, kad juose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl šio įvykio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nelegalių cigarečių gabentojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Ketvirtadienį buvo tęsiamos sulaikytųjų apklausos ir sprendžiama dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių