Quantcast

Į Lietuvą neįleisti apgaule vizas gavę Azerbaidžano ir Vietnamo piliečiai

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai trečiadienį į Lietuvą neleido įvažiuoti dešimčiai Azerbaidžano ir Vietnamo piliečių. Azerbaidžaniečiams durys į Šengeno erdvę užvertos Vilniaus oro uoste, vietnamiečiams – Kenos geležinkelio punkte.

Trečiadienį vakare Vilniaus oro uoste pasieniečiai tikrino reisu iš Kutaisio atskridusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu pareigūnams įtarimų sukėlė septyni Azerbaidžano piliečiai. Trijų vyrų ir trijų moterų amžius - nuo 25 iki 35 metų. Su su jais iš Kutaisio atvyko ir nepilnametė Azerbaidžano pilietė.

Apklausų metu suaugusieji pasieniečiams pateikė informaciją, kurį skyrėsi nuo tos, kurią azerbaidžaniečiai nurodė savo šalyje teikdami prašymus Šengeno vizoms gauti. VSAT pareigūnai apgaule gautas septynių užsieniečių turėtas vizas panaikino.

Kaip pranešė VSAT, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį užsieniečiai praleido Vilniaus oro uosto užkardos patalpose. VSAT pareigūnai planuoja septynis azerbaidžaniečius į jų kilmės šalį ketvirtadienį grąžinti reisu per Stambulą.

Dar trijų užsieniečių kelionę į Lietuvą trečiadienį pasieniečiai nutraukė Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte. Traukiniu Minskas – Vilnius vykusių keleivių dokumentus tikrinę VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į tris vyrus. 27, 30 ir 31 metų Vietnamo piliečiai pasieniečiams pateikė savo šalies pasus, kuriuose buvo Šengeno vizos. Dokumentai sukėlė įtarimų, todėl užsieniečiai buvo išlaipinti iš traukinio ir pristatyti į Kenos užkardos patalpas.

Čia surengtų apklausų metu paaiškėjo, kad vietnamiečiai Šengeno vizas irgi įgijo apgaule. Teikdami duomenis vizoms gauti šie užsieniečiai buvo nurodę, kad galutinis jų kelionės tikslas yra Lietuva. Tuo suabejoję pasieniečiai tarp asmeninių trijulės daiktų rado šių vietnamiečių vardais įsigytus autobuso bilietus iš Vilniaus į Berlyną. Tai liudijo, kad užsieniečių tikslas buvo ne Lietuva, o Vakarų Europa.

VSAT pareigūnai surašė tokiais atvejais pildomus atsisakymus leisti atvykti į šalį bei panaikino vietnamiečiams išduotas vizas. Trečiadienio vakarą šiuos tris vyrus Kenos užkardos pareigūnai įsodino į traukinį Vilnius – Minskas ir grąžino į Baltarusiją.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso į šalį dėl įvairių priežasčių neleido įvažiuoti 1236 užsieniečiam



NAUJAUSI KOMENTARAI

Byga

Byga portretas
Visus spalvotus ir muslimus vyti lauk ir neprileisti arciau 5 km prie Lietuvos sienos. Uzteks tos "tolerastijos"!

O

O portretas
Kaip dėl "laisvas asmenų judejimas Sengeno erdvėje " ?

sigic

sigic portretas
zerberdžiantsus tai tikrai turėjo įsileist, nes jau greit priartės arbūzų prekybos sezonas ir nebus šių saldžių "vaisinių uogų" turgelyje. Dar jie labai dosnūs mergoms už pasiduklinimą ir ypatingai dažytoms studentėms OLIALIA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių