Quantcast

Į Lietuvą neįleistas 281 migrantas: nepasisekė ir pasieniečius apgauti bandžiusiai irakietei

Per praėjusią parą, nuo antradienio vidurnakčio iki trečiadienio, pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 281 migrantui, įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių antradienį nebuvo.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), šis neįleistų užsieniečių skaičius – 281 – yra antras pagal dydį šiemet nuo rugpjūčio 2 dienos, kai pasieniečiams leista apgręžti migrantus. Didesnis neįleistųjų per parą skaičius buvo tik rugpjūčio 4 dieną – 321.

Antradienį vakare ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje prie sienos buvo iššauta apie 20 pavienių šūvių. Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams tarnybinių ginklų praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Taip pat pranešama, kad popiet pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio maršrutinio autobuso Minskas–Vilnius keleivių dokumentus.

Irako pilietė pateikė savo šalies pasą ir esą jos vardu išduotą leidimą gyventi Vokietijoje. Šis dokumentas irakietei turėjo suteikti teisę į Šengeno erdvę patekti be vizos, bet pasieniečiai nustatė, kad vokiškas leidimas yra klastotė.

Be to, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad irakietės pase buvę Belgijos ir Vokietijos atvykimo bei išvykimo spaudai irgi yra suklastoti. Užsienietė neįleista į Lietuvą ir grįžo į Baltarusiją.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6298 užsieniečiai.

Pirmadienį VSAT pareigūnai neįleido 73 iš Baltarusijos ėjusių migrantų, sekmadienį – 97, šeštadienį – 98, penktadienį – 126, ketvirtadienį – 58, trečiadienį – 87.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kita planeta

Kita planeta  portretas
Iraketi galejo įleist. Nes Lietuva siuntė savo Kariškius įvesti europetiska demokratija ir kovoti su Sadamo Huseino

G

G portretas
Visiska teisybe .

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Neįleisti nė vieno nelegalo - padarysim bent mažiausią plyšelį, tai ir tūkstančiai veršis, kaip prie Lenkijos. Prieglobsčio prašytojams yra registracijos postai, pasienio tarnybos. Per tvoras braunasi tik vagys ir plėšikai. Prieš tokius ir ginklą galima panaudoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių