Quantcast

Į Lietuvą atvykusiame statybinių blokelių krovinyje – 355 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą iš Baltarusijos atvykusiame statybinių blokelių krovinyje muitininkai aptiko apie 355 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Anot tarnybos, Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Iveco“ į Raigardo kelio postą atvyko praėjusio ketvirtadienio vakarą.

Krovininio automobilio vairuotojas pareigūnams nurodė vienai Vilniaus įmonei vežantis 22 tonas betoninių blokelių.

Detaliai patikrinę puspriekabę muitininkai nustatė, kad ant 21 padėklo sukrauti blokeliai tėra krovinio imitacija – iš blokelių buvo suformuoti vadinamieji „karstai“ – tuščiavidurės slėptuvės su kontrabandinėmis cigaretėmis viduje.

„Tiesa, ne visi padėklai buvo tokie: kai kuriose slėptuvėse vietoj cigarečių aptiktas supiltas grynas betonas. Šitaip kontrabandininkai mėgino užmaskuoti nelegalią siuntą, kad dėl kur kas lengvesnių rūkalų nesusidarytų svorio skirtumas tarp realaus ir deklaruoto dokumentuose“, – rašoma MKT pranešime.

Dėl sudėtingų slėptuvių ardymo darbų pareigūnai kol kas nenustatė tikslaus kontrabandos kiekio, tačiau manoma, kad šiuo vilkiku mėginta įvežti ne mažiau nei 100 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold“.

Tokio krovinio vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia apie 355 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalistai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotoją teismas sekmadienį leido suimti vienam mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių