Quantcast

Iš ligoninės nugvelbė vaiko kūrinį: Grinče, grąžink paveikslą

Kaip rodo pastarųjų dienų įvykiai, sniegu apklotoje Lietuvoje prieš Kalėdas vis tik siautėja vienas ar keli Grinčai.

Pirmadienį  Lietuvą apskriejo žinia apie Panevėžyje iš prakartėlės pavogtą kūdikėlio Jėzaus skulptūrėlę, antradienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) apie 14 val. sulaukė  pranešimo, jog gruodžio 12 d. apie 11 val. Kėdainiuose, Budrio gatvėje, iš įstaigos pavogtas paveikslas.

Grinče, grąžink mums paveikslą iki ryt 10 val. ryto ir mes nevogsime iš tavęs Kalėdų.

Savo feisbuko paskyroje Budrio gatvėje esanti Kėdainių ligoninė paskelbė įrašą, kuriame pranešama, jog iš ten dingo vienas Kėdainių dailės mokyklos mokinių kūrybinių darbų parodos paveikslų. Socialiniame tinkle tiesiogiai kreipiamasi į menamą vagystės kaltininką: „Grinče, grąžink mums paveikslą iki ryt 10 val. ryto registratūrai ir mes nevogsime iš tavęs Kalėdų“. Deja, paveikslas iki nurodyto laiko grąžintas nebuvo. 

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kėdainių ligoninės direktore Edita Vaškevičiene. 

„Tai Kėdainių dailės mokyklos mokinių kūrybiniai darbai, kurie puošia konsultacinę polikliniką. Labai gaila, jog nepaisant to, kad visi koridoriai stebimi vaizdo kameromis, visur skelbiama informacija, kad daromi vaizdo įrašai, mes vis tiek susiduriame su tuo, kad ruošiantis Kalėdoms pasisavintas vienas iš paveikslų. Vaizdo įraše užfiksuota, kaip asmuo 11 val. dienos nusikabino paveikslą ir išsinešė. Tai padaryta matant kitiems pas gydytoją eilėje laukiantiems žmonėms. Manome, jog tai turėjo būti mūsų pacientas, suaugęs vyras. Mūsų darbuotojai sako, kad tai buvo vienas gražiausių darbų. Greičiausia, jis labiausiai traukė akį. Nors mano nuomone, visi jie yra įspūdingi. Akivaizdu, kad ir konkrečiam asmeniui šis paveikslas ypatingai patiko“, – pasakojo ligoninės direktorė. 

Kadangi paveikslas neatsirado, asmuo identifikavimui perduotas policijai. „Manau, kad policija asmenį identifikuos, turėtų atsirasti ir pats paveikslas“, – įsitikinusi E. Vaškevičienė.

Kauno apskrities (VPK) atstovai patvirtino, jog Kėdainių ligoninės pareiškimas gautas ir pridūrė: „Kol kas pareigūnai neprašo skelbti vaizdo medžiagoje užfiksuoto asmens spaudoje, jeigu prireiks prašysime žiniasklaidos pagalbos“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nujo

nujo portretas
nu kaip amerikoj

Paf

Paf portretas
Čia ne grinčas o baubas. Grinčai lietuvoj negyvena nes per šalta

arvi kalakutai

arvi kalakutai portretas
kitais metais svesim padekos diena-bus nacionaline svente ir laisvadienis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių