Quantcast

Iš girtų tėvų paimti 7 vaikai, policija neprisiskambino Vaiko teisių tarnybai

  • Teksto dydis:

Tauragės policija antradienio naktį iš girtavusių daugiavaikės šeimos tėvų paėmė 7 nepilnamečius vaikus.

Kadangi mažamečių vaikų tėvai neblaivūs, o namuose prižiūrinčio vaikus asmens nebuvo, todėl policijos pareigūnai paėmė 7 vaikus (4 mergaites ir 3 berniukus, jauniausiajam – 4 mėnesiai, vyriausiajam – 15 metų).

Šeši vaikai pristatyti į Tauragės vaikų globos namus, vienas vyriausiasis – į Skaudvilės specialiųjų poreikių pagalbinę mokyklą, pranešė Tauragės apskrities policija.

Vėlų pirmadienio vakarą, 23 val. 37 min., gautas pranešimas, kad Tauragės rajone, Skaudvilės seniūnijoje, Gedgaudiškės kaime, daugiavaikėje šeimoje abu tėvai yra neblaivūs ir neprižiūri mažamečių vaikų.

Nuvykę pareigūnai rado neblaivius abu tėvus: 47 metų tėvui nustatytas sunkus 3,19 promilės, 40-metei motinai – 2,14 promilės girtumas.

Kartu su jais namuose girtavo keturi pilnamečiai asmenys: 1999 m. gimęs jaunuolis (2,77 prom. alkoholio), 28-erių metų vyras (0,72 prom. alkoholio), 20-metis (2,28 prom. alkoholio) ir 26-erių metų vyras (1,26 prom. alkoholio) bei 24-erių metų moteris, kuri girtumą nustatyti atsisakė.

Nustatyta, kad šeima iš viso augina 17 vaikų (iš kurių 12 – nepilnamečiai). 5 nepilnamečių vaikų namuose nebuvo, nes jie mokosi Skaudvilės spec. poreikių pagalbinėje mokykloje.

Policijos pareigūnai teigia bandę prisikviesti Vaiko teisių apsaugos darbuotojus, tačiau pastarieji nekėlė telefono ragelio.

„Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos atkreipia dėmesį, kad būtina kuo skubiau spręsti klausimą, kad policijai nustačius smurto artimoje aplinkoje faktą ar kitokį faktą, kuomet tėvai piktnaudžiauja savo teisėmis prieš vaikus, į įvykio vietą bet kuriuo paros metu galėtų atvykti Vaiko teisių apsaugos tarnybų specialistai, kurie galėtų pasirūpinti nepilnamečiais vaikais“, – rašoma policijos pranešime.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 56 str. numato, kad „Kai tėvai (tėvas, motina) arba kitas teisėtas vaiko atstovas smurtaudamas arba kitaip sukeldamas pavojų vaikui piktnaudžiauja tėvų valdžia ir dėl to kyla reali grėsmė vaiko sveikatai ar gyvybei, valstybinė vaiko teisių apsaugos institucija, arba valstybinė vaiko teisių apsaugos institucija kartu su policija nedelsdama paima vaiką iš tėvų arba kitų teisėtų vaiko atstovų ir perduoda jį globoti (rūpintis) Civilinio kodekso nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ingre

ingre  portretas
Reikia imti is Švedu pavyzdi .priverstinė sterilizacija .,neliktu nei vaiku namu .nemetytu valstybe kur nereik ,pašalpu girtuokliams .

Mekigis

Mekigis portretas
Turėtų būti kontroliuojama chronių populiacija.Tie jų vaikai, protiškai atsilikę ,tik našta valstybei ir visuomenei.

Taigi

Taigi portretas
17 vaikų, 5 lanko mokyklą spec poreikių.... Gal gana veisti tuos pašalpinius? Gėrė, neprižiūrėjo vaikų - atimti vaikus ir priteisti iš tėvų alimentus tų vaikų išlaikymui, įstatymai tam yra, tai kodėl dirbantys žmonės privalo išlaikyti tuos gyvenančius ir gimdančius dėl pašalpų? Parašykit, kiek šita šeimynėlė kainavo mokesčių mokėtojams? Kiek jiems pašalpų buvo išmokėta?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių