Quantcast

Europos ieškomiausi: sąraše – ir pavojingi lietuviai

  • Teksto dydis:

Europolas ir Europos aktyvios besislapstančių asmenų paieškos grupių tinklas (ENFAST) pradeda labiausiai ieškomų asmenų kampaniją „Most Wanted“ („Ieškomiausi“), šiame sąraše – ir keturi lietuviai.

Į šių metų kampaniją įtraukti tik už sunkius Europoje įvykdytus nusikaltimus – nužudymus, prekybą žmonėmis, ginkluotus plėšimus, terorizmą ir kt. – ieškomi nusikaltėliai, pranešė policija.

Anot jos, šiųmetinė kampanija orientuota į organizuotų nusikalstamų grupuočių lyderius ir pagrindinius narius.

Sąraše figūruoja nužudymus vykdę mafijos bosai, narkotikų prekeiviai, prekiautojai žmonėmis, nužudymus ar kitus smurtinius veiksmus vykdę nusikalstamų grupuočių nariai, pinigų plovimu ir turto grobstymu užsiėmę asmenys.

Kampanijos metu, sutelkiant dėmesį į pagrindinius nusikaltėlių vaidmenis, siekiama sunaikinti organizuotas nusikalstamas grupuotes.

„Negali būti lengvesnio būdo Europos Sąjungos piliečiams dalyvauti šioje kampanijoje – reikia tik vieno nedidelio jūsų žingsnio ir pavojingas besislapstantis asmuo gali būti suimtas, jam pateikti kaltinimai, o potenciali auka – apsaugota“, – pranešime sakė Europolo vykdomoji direktorė Catherine De Bolle (Ketrin de Bol).

Tarp ieškomiausių Europoje nusikaltėlių –  ir pavojingi Lietuvos piliečiai.

Į sąrašą pateko 1976 metais gimęs Justas Belousovas, įtariamas vadovavęs nusikalstamam susivienijimui, neteisėtai disponavęs narkotinėmis medžiagomis, 1983 metais gimęs Aurimas Balbušovas, nuteistas dešimt metų laisvės atėmimo už tai, kad kartu su bendrininkais organizavo ir vykdė labai didelio kiekio narkotikų kontrabandą.

Taip pat – 1987 metais gimęs Ignas Žaltauskas, nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme už tai, vertė kitą asmenį perduoti turtą, bei 1989 metais gimęs Deividas Kastantinavičius, nuteistas 11 metų nelaisvės už narkotikų kontrabandą.

Svetainė (https://eumostwanted.eu) pradėjo veikti 2016-aisiais ir nuo tada joje buvo paskelbti 335 besislapstančių asmenų anketiniai aprašymai. 120 besislapstančiųjų iš šio skaičiaus buvo suimti, 43 iš jų įkliuvo, nes apie juos buvo paskelbta šioje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

noretu rastu...

noretu rastu... portretas
pazekit kokios pajegos silos ir resursai buvo mesti pries venskiene... teiseja su aukstuoju issilavinimu...seimo nare....turinti visuomenes uztarima rsavus rinkejus....i nepajege atsilaikyt pries nuzmoginimo sistema .... : bet kokia kaina valdziazmogiai sieke zmogu pagaut i suvirskint....i taip virskint ka kitiems zmones sukelt baime i siurpuli ka siem nekiltu noro but zmoniskiems....... .

jon

jon portretas
O kur čikis tas senas ożys? Ożiu senū negaudo.. nes reikalingi gyvi ożiai…..

visi k e t u r i ieškomiausi nusikaltėliai KONSERVATORIAI,

visi  k e t u r i  ieškomiausi nusikaltėliai KONSERVATORIAI, portretas
kurie nusikaltę Lietuvoje-- i š n e š ė kudašių į VAKARUS, kad i š v e n g t i atsakomybės !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių