Quantcast

E. Masiulio versija: pinigus iš R. Kurlianskio pasiskolinau investicijoms

  • Teksto dydis:

Kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras Eligijus Masiulis sako pinigus iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio pasiskolinęs.

„Aš iš Raimondo Kurlianskio šių metų gegužės 10 dieną pasiskolinau 90000 eurų vienerių metų terminui“, - rašo E.Masiulis BNS perduotame pareiškime, kurį jis planuoja paskelbti socialiniame tinkle „Facebook“

E.Masiulis teigė šią paskolą ketinęs investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvos pajūryje. Tačiau paskolos dokumentų notariškai nepatvirtino ir tai sako buvus „didžiąja klaida“.

E.Masiulis antradienio vakarą sudalyvavo LRT laidos įraše, tačiau po jos į žurnalistų klausimus atsakyti atsisakė.

Vietoje to jis atsiuntė keliems žurnalistams pareiškimą, kurį paskelbs savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ir išvažiavo, pareiškęs, kad skuba.

E.Masiulis: vienas kitu pasitikėjome

„Toks paprastas klausimas, kodėl mes nenuėjome pas notarą? Atsakymo paprasto nėra. Vienas kitu pasitikėjome. Beprotiška gyvenimo skuba. Nebuvau tikras, ar investicinį projektą pavyks realizuoti, tokiu atveju pasiskolinti pinigai būtų grąžinti. Kitu atveju buvo aišku, kad įsigijus turtą būtume tinkamai įforminę“, - teigė E.Masiulis.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E. Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

E.Masiulis teigia, kad teisėsaugos rasti pinigai buvo taupomi jo ir giminaičių. Tie pinigai, pasak jo, turėjo būti investuojami į nekilnojamojo turto projektus.

Norėjo plėtoti šeimos verslą

„Mūsų šeima kartu su artimiausių giminaičių šeima iš banko paskolų jau buvo įsigijusi vieną butą pajūryje ir jis buvo sėkmingai nuomojamas. Norėjosi šią sėkmingą veiklą plėtoti. Kartu su artimiausių giminaičių šeimomis akumuliavome lėšas, kurias ketinome netrukus investuoti į nekilnojamo turto projektus. Būtent šios lėšos buvo rastos mūsų bute kratos metu“, - sakė buvęs parlamentaras.

„Jos absoliučiai legalios, pagrįstos finansiniais dokumentais. Kratos metu, deja, pareigūnai nesidomėjo ir nepaėmė nei vieno dokumento. Svarbu buvo, dar kratai nesibaigus pranešti, kad pas Masiulį rasti pažymėti eurai, kuriuos jis gavo iš R.Kurlianskio“, - pridūrė jis.

E.Masiulis sakė, kad jį „glumina absurdiški įtarimai“, jog jis kyšį iš R.Kurlianskio gavo už įtaką parenkant vietą Jono Basanavičiaus paminklui Vilniuje, Seime svarstant Vartojimo kreditų įstatymo pataisas, taip pat svarstant Seimo nutarimą dėl kelio Vilnius - Utena.

„Pirmiausia, aš nesu Vartojimo kreditų įstatymo 8 straipsnio pataisos, dėl kurios esu įtariamas, autorius. Antra, kad net nepritarus minėtai pataisai, kurios „taip reikėjo MG Baltic“ Seimo liberalai vis tiek vieningai balsavo už visą įstatymą, kuris sugriežtino greitųjų kreditų išdavimo sąlygas“, - tvirtino buvęs Seimo narys.

Jo teigimu, tuo metu kelio Vilnius - Utena projekto Seimo liberalai vieningai nepalaikė ir jį kritikavo dėl per didelio valstybės finansinio įsipareigojimo.

„Esu įtariamas paėmęs didelės vertės kyšį už tai, kad Vilniaus miesto mero geranoriškai paprašiau nuraminti įsiplieskusias aistras dėl to, kurioje vietoje šis paminklas turėtų stovėti ir neskubėti priimti sprendimo. Taip, žinojau, kad „MG Baltic“ koncernas viešai įsipareigojęs premjerui mecenuoti paminklo statybą. Bet ar tai ką nors keičia? Priešingai, situaciją daro dar absurdiškesne. Finansiškai remia kilnią idėją ir tuo pačiu dar siūlo milžiniškus kyšius, kad leistų šią idėją realizuoti?“, - kalbėjo E.Masiulis.

Iš jo persiųsto laiško BNS matyti, kad E.Masiulis planuoja ne tik pasisakyti LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“, bet ir trečiadienį dalyvauti naujienų portalo delfi.lt tiesioginėje konferencijoje.

Iš laiško taip pat aiškėjo, kad pranešimo tekstą jis derino su savo žmona Ieva Masiuliene ir buvusiu patarėju Pauliumi Jankausku tuo metu, kai liberalų lyderis buvo susisiekimo ministras. P.Jankauskas taip pat buvo E.Masiulio padėjėjas Seime ir yra jo bendramokslis.

Atliekant šį politinės korupcijos tyrimą įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi taip pat pateikti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
ką norėti nieko gi jis ir nemoka daryti kaip kalbėti niekus, studijavo politologiją pas Gentvilą savivaldybėje dirbo patarėju vokus atplėšdavo per konkursus ir po to be jokios patirties į seimą .o ten pasirodo užsidirbdavo kaip reik,

ne koks

ne koks portretas
p a s a k o r i u s matyt turi saknu su pasaku kurejais broliais grimais

kl

kl portretas
Tas 106 tuks. tai tik kalno viršūnė ir tai liberalų vedlys.. manau kad klaipėdos dienraštis taip pat sėdi liberalų kišenėje
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių