Quantcast

Per dvejus metus iš Lietuvos išsiųsti 443 nelegalai

  • Teksto dydis:

Už Europos Sąjungos pinigus pasieniečiai per beveik dvejus metus iš Lietuvos išsiuntė 443 į šalį neteisėtai patekusius įvairių užsienio valstybių piliečius.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), įgyvendindama Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo (PMIF) projektą „Užsieniečių priverstinio grąžinimo ir išsiuntimo organizavimas“, atvykėlius išsiuntė nuo 2015 m. liepos 1 d. iki 2017 m. gegužės 31 d.

„Šių veiklų įgyvendinimui išleisti 296,8 tūkst. eurų. Tikėtina, kad projektą bei jame numatytų veiklų rodiklius pavyks įgyvendinti dar iki 2017 m. pabaigos, t. y., metais anksčiau nei buvo planuota projekto paraiškoje“, – rašoma VSAT pranešime.

Nelegaliai atvykę bei nelegaliai esantys Lietuvoje užsieniečiai, kol bus išsiųsti iš šalies, yra apgyvendinami Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje. Panaudodami PMIF lėšas, pasieniečiai URC gali patobulinti užsieniečių išsiuntimo ar grąžinimo valdymo sistemą, sutrumpinti išsiuntimo ar grąžinimo procedūrų trukmę, užtikrinti kokybišką grąžinamų ar išsiunčiamų asmenų kelionę. Įgyvendinus projektą, bus sumažintas neteisėtai Lietuvoje esančių užsieniečių skaičius.

Pagal šį PMIF projektą užsieniečių išsiuntimui iš Lietuvos VSAT skirta 341,3 tūkst. eurų, iš jų 307,7 tūkst. – išsiunčiamų užsieniečių kelionėms organizuoti ir vykdyti, o 33,6 tūkst. – jų palydoms.

Už PMIF projekto lėšas iš Lietuvos planuojama išsiųsti dar 460 užsieniečių bei atlikti 80 palydų.

Lietuvos pasieniečiai užsieniečius yra lydėję į daugelį Azijos šalių. Dažniausiai lydima dėl ilgų kelionių su persėdimais, kad į kilmės šalį vykstantis asmuo nuvyktų reikiamu maršrutu.

PMIF tikslas – prisidėti prie ES veiksmingo migracijos srautų valdymo, kuris yra laisvės, saugumo ir teisingumo erdvės dalis, laikantis bendros prieglobsčio, papildomos apsaugos, laikinosios apsaugos politikos ir bendros migracijos politikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių