Quantcast

Du Panevėžio techninės apžiūros darbuotojai įtariami kyšininkavimu

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimų kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu atvejų Panevėžio techninės apžiūros stotyje.

Įtarimai pareikšti šešiems asmenims, du iš jų – įmonės „Panevėžio techninės apžiūros centras“ kontrolieriai. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jie įtariami priėmę kyšius už teisėtą ir neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y., jiems atliekant automobilių techninę apžiūrą ir išduodant leidimus transporto priemonėms dalyvauti eisme. Jiems pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

Įtariama, kad kyšiai galėjo būti duodami tiek pinigais, tiek kitomis materialinėmis vertybėmis.

Dar keturiems asmenims yra pareikšti įtarimai dėl papirkimo bei prekybos poveikiu. Įtariama, kad buvo žadama pasinaudoti pažintimis ir paveikti kontrolierių dėl leidimo dalyvauti eisme išdavimo transporto priemonei, neatitinkančiai reikalavimų.

STT Panevėžio valdybos viršininkas Ramūnas Lukošius teigia, jog tokie atvejai meta šešėlį ne tik ant konkrečių techninės apžiūros centrų, „bet ir pačios saugaus eismo užtikrinimo kontrolės Lietuvoje“.

„Kuomet yra užfiksuojami sisteminiai smulkiosios korupcijos atvejai, jie negali būti toleruojami. STT reaguoja ir imasi atitinkamų priemonių, tačiau atskleidus tokias veikas, labai svarbu pasitelkti ir korupcijos prevenciją, kad nebūtų sudaromos sąlygos korupcijos atvejams ir sistemoje neliktų žmonių, linkusių taip elgtis“, – sakė jis.

„STT antikorupciniu požiūriu vertins techninę apžiūrą ir techninę ekspertizę reglamentuojančius teisės aktus, siekiant nustatyti sistemines teisės aktų ir jų taikymo problemas“, – tvirtino R. Lukošius.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Panevėžio valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vieša paslaptis

Vieša paslaptis portretas
Atvažiuokit iki Radviliškio pamatysit ko nemate, eina kaip konvejeriu. Visokias lūpenas varo, figuruoja nemažai tų pačių asmenų(padedančiu) pravaryt TA, aiškiai matos, bet visiem dzin...

toks darbas

toks darbas portretas
taip buvo, yra ir bus.

Panasiau,

Panasiau, portretas
kad ten tik 2 saziningi,o kysininkai - visi kiti iki vieno!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių