Quantcast

Du kirgizai sulaikyti dėl, įtariama, suklastotų vairuotojų pažymėjimų

  • Teksto dydis:

VSAT pareigūnai prie sienos su Lenkija ir Latvija sulaikė du kirgizus, kurie turėjo, įtariama, suklastotus savo šalies vairuotojų pažymėjimus.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, tikrino per Kalvarijos punktą iš Lietuvos mikroautobusu „Ford Transit“ į Lenkiją vykusių asmenų dokumentus. Tai buvo vilkikų vairuotojai, vykę į darbo vietas užsienyje.

Tarp jų buvo ir 32-ejų Kirgizijos pilietis. Jis Kalvarijos pasieniečiams, be kitų dokumentų, pateikė savo šalies vairuotojo pažymėjimą (nuotraukoje). VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas, įtariama, yra suklastotas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui, kuri uždarytas į areštinę, gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Sekmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai Saločių kontrolės punkte, Pasvalio rajone, tikrino į Lietuvą iš Latvijos įvažiuojančio krovininio automobilio „Mersedes-Benz Actros“ lietuviškais numeriais dokumentus. Vairuotojo dokumentai buvo tinkami. Kartu vykęs 31-erių Kirgizijos pilietis VSAT pareigūnams nurodė, jog yra antras šio automobilio vairuotojas.

Jis pateikė kirgizišką vairuotojo pažymėjimą. Jį patikrinę Šiaulių pasieniečiai nustatė, kad tai yra, įtariama, klastotė.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytam kirgizui taip pat gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Užsienietį VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių