Quantcast

Du anksčiau teisti vyrai kaltinami apgaule įgiję butą Šiauliuose: auką įtikino esą verslininkai

  • Teksto dydis:

Du anksčiau teisti vyrai kaltinami apgaule įgiję butą Šiauliuose, įsigyti nusikalstamu būdu dar vieną butą šiame mieste jiems nepavyko.

Kaltinimai dėl šių nusikaltimų pareikšti anksčiau šešiolika kartų teistam klaipėdiečiui ir septynis kartus teistam Molėtų rajono gyventojui, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Manoma, kad auka buvo įtikinta, jog vyras neva yra verslininkas, o moteris – nekilnojamojo turto agentė.

Pasak prokuratūros, nusikalstamos veikos nepavyko įgyvendinti paaiškėjus, kad moters butas yra įkeistas bankui. Tokiu būdu buvo pasikėsinta apgaulės būdu įgyti daugiau nei 12 tūkst. eurų vertės svetimą turtą. Įtariama, kad kaltinamiesiems pavyko apgaulės būdu įgyti kitos moters butą Šiauliuose, jo vertė siekia 8 tūkst. eurų.

Šiaulių apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje šešiolika kartų teistas 46 metų klaipėdietis, šiuo metu atliekantis įkalinimo bausmę, vieną kartą teista 53 metų Šiaulių rajono gyventoja ir septynis kartus teistas 38 metų Molėtų rajono gyventojas yra kaltinami svetimo turto pasisavinimu apgaule. Dviem iš jų yra pareikšti kaltinimai ir veikus organizuotoje grupėje siekiant sukčiaujant įgyti svetimą turtą.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras.

Su svetimais dokumentais įsigijo ir telefonų

Per ikiteisminį tyrimą surinkta duomenų, kad 2019 metais klaipėdietis ir Šiaulių rajono gyventoja, veikdami organizuotoje grupėje, galbūt pagrobė asmens dokumentą, kurį vėliau panaudojo bandydami Šiauliuose, Plungėje ir Klaipėdoje išsimokėtinai pasiimti telefonus ir kitą įrangą.

Kai kada telefonų jiems nepavykdavo įgyti, nes mobiliųjų telefonų salonų darbuotojai atsisakė sudaryti sutartis.

Įtariama, kad kaltinamiesiems pavyko su pagrobtu dokumentu sudaryti kelias sutartis ir sukčiaujant įsigyti telefonus Šiauliuose bei Plungėje. Kaip įtariama, apgaulės būdu įsigytų telefonų vertė siekė daugiau nei 1 tūkst. eurų.

Pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamasis klaipėdietis pasikėsino apgaule įgyti svetimą turtą ir veikdamas vienas – melagingai prisistatęs ne savo vardu ir padiktavęs kitų asmenų duomenis, jis norėjo įsigyti mobiliuosius telefonus, kurių vertė siekė daugiau nei 5 tūkst. eurų. Vyrui pareikšti kaltinimai ir dėl svetimos banko kortelės panaudojimo bei svetimų pinigų pasisavinimu apgaulės būdu.

Trečiasis kaltinamasis, Molėtų rajono gyventojas, bus taip pat teisiamas dėl galimai apgaulės būdu įgyto svetimo turto. Manoma, kad kaltinamasis kaunietės paprašė nupirkti jam ir jo draugui telefonus, žadėdamas grąžinti už juos pinigus.

Įtariama, kad moteriai įsigijus beveik 3 tūkst. eurų vertės telefonus kaltinamasis juos paėmė, tačiau pinigų negrąžino. Vyras šios moters vardu galbūt bandė išsimokėtinai įsigyti dar du telefonus, kurių vertė siekia daugiau nei 2 tūkst. eurų, tačiau nesėkmingai. Vyras taip pat kaltinamas ir apgaulės būdu įgijęs moters pinigus – 1 600 eurų.

Netrukus į teisiamųjų suolą sėsiantys vyrai savo kaltę pripažino tik iš dalies, o moteris kaltės nepripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas už nusikalstamas veikas, kuriomis kaltinami minėti asmenys, numato viešuosius darbus, baudas arba areštą, taip pat – laisvės atėmimą nuo 6 iki 8 metų.

Byla perduota Šiaulių apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
16 kartų teistą snukį galima sumaišyti su esą "verslininku". Jau ant kaktos tokiam parašyta "zekas"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių