Quantcast

Didžiausias muitininkų laimikis šiemet – kontrabandiniai rūkalai už 2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvos pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė iš Rusijos Karaliaučiaus srities važiavusį krovininį vilkiką, aklinai prikrautą cigarečių dėžių, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Iš viso mašinoje aptikta 1300 dėžių cigarečių kontrabandos, jos vertė – daugiau nei 2 mln. eurų.

Oficialiai deklaruoto krovinio – polietileno granulių – vilkike nebuvo.

Tai vienas didžiausių cigarečių kontrabandos sulaikymų šiemet Lietuvos muitinėje, teigia tarnyba.

Rusijos piliečio I. T. vairuojamas krovininis vilkikas DAF į Kybartų kelio postą iš Rusijos Karaliaučiaus srities atvažiavo trečiadienį apie 23 valandą. Vairuotojas deklaravo, kad tranzitu per Lietuvą gabena polietileno - plastiko granulių krovinį.

Mašiną patikrinus detaliau, paaiškėjo, kad visa puspriekabė prikrauta įvairiausių rūšių cigarečių su rusiškomis, baltarusiškomis banderolėmis, taip pat ir be banderolių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, penktadienį sprendžiama dėl jo suėmimo.

Lietuvos muitininkai teigia nuo 2018 metų fiksuojantys suaktyvėjusį cigarečių kontrabandos gabenimą iš Rusijos Karaliaučiaus srities.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Al

Al portretas
Tai jie ir parduoti, ka tu galvoji isgaravo? Tai ju laimikis jie ir prakals, tai kas liks grazinus peranksti prakaltas pypkes.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Muitininkų laimikis,taip atrido ,kad muitininkai turi naudos iš konfiskuotos kontrobandos.Labai įdomu, kur dingsta tokie dideli konfiskuotų cigarečių kiekiai? O jas galima būtų parduoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių