Quantcast

Pažintis internete baigėsi jaunos merginos seksualiniu išnaudojimu

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje prekyba žmonėmis yra kaltinamas 23 metų Biržų gyventojas.

Kaip trečiadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai įrodymų, kad vaikinas pasinaudojęs vienos jaunos merginos pažeidžiamumu išnaudojo ją savo bei per skelbimus internete surastų vyrų seksualiniams poreikiams tenkinti.

Tyrimo duomenimis, jauna, socialinių įgūdžių stokojanti ir sveikatos problemų turinti mergina su kaltinamuoju susipažino per socialinius tinklus ir užmezgė ryšį.

Užsienyje dirbęs vaikinas iš merginos išreikalavo, kad ji jam atsiųstų seksualinio pobūdžio nuotraukų bei vaizdo įrašų ir grasino kitaip nebebendrauti.

Merginai reikalavimą įvykdžius, kaltinamasis patalpino skelbimą apie jos teikiamas seksualines paslaugas ir įkalbėjo nukentėjusiąją susitikinėti su į skelbimus atsiliepusiais vyrais bei reikalavo nuotoliniu būdu stebėti jų lytinius santykius.

Pamatę nepažįstamų vyrų siunčiamas žinutes merginos artimieji kreipėsi į Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimo centrą, šie apie prievartą pranešė teisėsaugai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Aurelijaus Navicko teigimu, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

„Pasinaudojęs nukentėjusiosios pažeidžiamumu, jis merginą įtraukė į seksualinį išnaudojimą bendraudamas su ja tik virtualiai, pats būdamas užsienyje ir nei karto su mergina nesusitikęs“, – sakė prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas už prekybą žmonėmis numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių