Quantcast

Dėl merginos privedimo prie savižudybės panevėžietis nuteistas laisvės atėmimo bausme

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusią savaitę kaltu dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo ir privedimo prie savižudybės pripažino 37-erių panevėžietį ir skyrė jam dvejų metų bei trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, penktadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Prieš daugiau nei metus Panevėžio apygardos teismas vyrą buvo pripažinęs kaltu tik dėl vieno nežymaus sveikatos sutrikdymo savo artimajam epizodo, jam tuomet buvo skirta 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Šį sprendimą apskundė tiek valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi prokurorė Valdemara Chodorcevičienė, prašiusi griežtesnės bausmės ir nusikalstamų veikų perkvalifikavimo, tiek ir nuteistasis, siekęs visiško išteisinimo.

Išnagrinėjęs bylą Apeliacinis teismas vyro skundą atmetė kaip nepagrįstą, o prokuratūros skundą patenkino iš dalies ir pripažino nuteistąjį kaltu dėl dviejų nežymaus sveikatos sutrikdymo epizodų ir dėl privedimo prie savižudybės veikiant netiesiogine tyčia.

Anot teismo, bylos duomenys leidžia teigti kad sistemingas fizinio ir psichinio smurto naudojimas prieš nukentėjusiąją laikytinas žiauriu elgesiu su ja, privedusiu prie savižudybės.

„Teismo nuomone, sistemingai smurtaudamas merginos atžvilgiu nuteistasis suvokė savo veiksmų pavojingumą ir numatė, kad dėl jo veiksmų nukentėjusioji gali nusižudyti. Smurtaudamas jos atžvilgiu dvi dienas iš eilės, nors ir nesiekdamas tokių padarinių (...) sąmoningai leido tiems padariniams kilti“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo pradėtas po to, kai 2018-ųjų rugsėjį 22 metų merginos kūnas buvo rastas prie vieno Panevėžio daugiabučio. Netrukus nustatyta, kad ji gyveno ketvirtajame šio namo aukšte.

„Iškviestiems į įvykio vietą policijos pareigūnams įtarimų sukėlė mirusios merginos sugyventinio elgesys. Neblaivus vyras buvo apdraskytu veidu ir vis skirtingai pasakojo, kaip susižalojęs. Poros nuomojamame bute pareigūnai rado į grumtynes panašių ženklų, kraujo dėmių. Vėliau ekspertai nustatė, kad tai – žuvusiosios kraujas“, – rašo prokuratūra.

Tyrimo metu nustatyta, kad sugyventinis merginą ne kartą buvo sumušęs, apie patirtą smurtą nelaimės išvakarėse ji papasakojo ligoninėje, kurioje atsidūrė dėl sumušimų.

„Kitą dieną, likus vos keletui valandų iki tragedijos, mergina prašė pagalbos rašydama SMS žinutes savo draugei, buto savininkei bei kitiems asmenims“, –  teigia prokuratūra.

Anot jos, merginos draugai taip pat matė ant jos kūno sužalojimus ir įtarė, kad jos sugyventinis smurtauja, tačiau mergina tvirtindavo netyčia susižeidusi pati.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai

Apeliacinio teismo sprendimas įsiteisėja nedelsiant, tačiau gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: Lietuvos apeliacinis teismasnuteistas panevėžietispagalbos telprivedė prie savižudybėsValdemara Chodorcevičienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai

labai gerai portretas
Tik ar psichologiniu teroru sutuoktinį ar sugyventinį, sūnų prie savižudybės privedusi moteris būtų nuteista? Kiek žinau, per visus 30 metų nei viena moteris nebuvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn už vyro ar sūnaus privedimą prie savižudybės. Žinau vieną atvejį, kai kaltininkė dar padarė save didele auka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių