Quantcast

Dėl korupcijos nuteista buvusi Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos darbuotoja

  • Teksto dydis:

Buvusi Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Utenos teritorinio skyriaus vedėjo pavaduotoja A. T. pripažinta kalta dėl kyšininkavimo bei dokumentų klastojimo, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Utenos apylinkės teismas patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu.

A. T. skirta maksimali arešto bausmė – 90 parų, ji pagal įstatymą sumažinta vienu trečdaliu, o bausmės vykdymas atidėtas devyniems mėnesiams.

„Atsižvelgta į tai, kad uteniškė pripažino kaltę, gailėjosi dėl padarytų nusikaltimų ir teisiama pirmą kartą. Nuteistoji taip pat įsipareigojo valstybės įstaigoms atlyginti padarytą didesnę kaip 3 tūkst. eurų turtinę žalą“, – rašoma pranešime.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuteistoji taip pat įsipareigojo valstybės įstaigoms atlyginti padarytą didesnę kaip 3 tūkst. eurų turtinę žalą.

Tyrimo duomenimis, A. T., būdama atsakinga už atliktų specialiųjų poreikių ir darbingumo lygio vertinimų teisingumą, laikinai vykdydama skyriaus vedėjo pareigas, 2018 metais kyšininkavo ir klastojo dokumentus.

Nustatyta, kad tuometinė Utenos teritorinio skyriaus vedėjo pavaduotoja neteisėtai nustatydavo žemesnį nei objektyvus darbingumo lygį, neteisėtai nustatė specialųjį nuolatinės priežiūros poreikį.

Tokiu būdu buvo suklastoti darbingumo lygio vertinimo aktai ir patvirtintos neteisingos vertinimo kriterijų neatitinkančios išvados dėl specialiųjų nuolatinės priežiūros poreikių ir darbingumo lygio nustatymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
bausmė ?????????????????????????????????????????????

Gerbiamieji

Gerbiamieji portretas
Parašykite kas kaip nuo ju nukentejo kad visi žinotu ...

Dar ne tiek išgirsit apie save

Dar ne tiek išgirsit apie save portretas
scukos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių