Quantcast

Dėl kaukių nedėvėjimo nubausta 12 žmonių, saviizoliacijos nesilaikė 49

Dėl apsauginių veido kaukių nedėvėjimo praėjusią savaitę nubausta 12 žmonių, dėl saviizoliacijos pažeidimų – 49 asmenys.

Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė pirmadienį informavo BNS, kad dešimt žmonių už kaukių nedėvėjimą buvo nubausti prekybos centruose, po vieną – bibliotekoje ir teisme.

Kaukių nedėvėjimo pažeidimai fiksuoti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Kalvarijoje ir Skuodo rajone.

Septyniais atvejais asmenims skirta pusė minimalios baudos – 250 eurų, kitais atvejais asmenys sulaukė didesnių baudų arba baudos nebuvo paskirtos.

Praėjusią savaitę taip pat nustatyti 49 saviizoliacijos pažeidimai.  31 protokolą dėl jų surašė policija, likusius – Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Saviizoliacijos privalo laikytis žmonės, atvykę iš šalių, kur sergamumo koronavirusu rodiklis ne mažiau kaip 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ar nenusibodo

Ir aš,

Ir aš,  portretas
kaip Dominykas Vaitiekūnas (paskaitykit jo str. ,,Delfi"), įstatymų ,,kepėjams" ,,linkiu pasveikti nuo melo ir išsiblaivyti nuo neadekvataus situacijos vertinimo".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių