Quantcast

Nėščios 13-metės istorijoje – daugiau detalių: dėl išžaginimo įtariamas giminaitis

  • Teksto dydis:

Dėl šiuo metu nėščios trylikametės išžaginimo atliekamas tyrimas. Teoriškai – tęsinys ikiteisminio tyrimo dėl tos pačios mažametės dar 2020-aisiais. Deja, procesas buvo nutrauktas ir mažametė kaip niekur nieko toliau grąžinta gyventi šeimoje. Pavasarį gimdysianti 13-metė – akibrokštas vaiko teisių sergėtojams, pasakojama LNK reportaže.  

„Tada nebuvo nustatyta objektyvių duomenų, kad ta mažametė galėjo būti seksualiai išnaudojama. Todėl ikiteisminis tyrimas tuomet buvo nutrauktas“, – komentavo Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Kadangi daug vaikų auginančią šeimą ilgus metus globoja valstybė, t. y. dirba ir atvejo vadybininkas, ir socialinis darbuotojas, būtent jis pastebėjo, kad mažametė nėščia. Medikai patvirtino.

„Aš pats asmeniškai tą mergaitę esu konsultavęs. Buvo sudėtinga nustatyti, kelintas yra nėštumo mėnuo, kadangi organizmas labai nebrandus. Reikėjo atsižvelgti, ar nėra vaisiaus vystymosi sulėtėjimo. Mums buvo iššūkis, kad galėtume patvirtinti, kada tiksliai turi gimdyti“, – kalbėjo Akušerijos skyriaus vedėjas Raimundas Petrauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pavasarį gimdysianti trylikametė būtų jauniausia gimdyvė Panevėžio krašte. Būsimo naujagimio tėvystės klausimas komplikuotas. Kol kas įtarimai pateikti vienam vyrui iš giminės.

 Mums buvo iššūkis, kad galėtume patvirtinti, kada tiksliai turi gimdyti, nes organizmas labai nebrandus.

 

„Taip, tai yra asmuo, susijęs giminystės ryšiais su nukentėjusiąja“, – informaciją patvirtino ir R. Stundžienė.

Tačiau tiksli tėvystė esą bus žinoma tik gimus kūdikiui ir atlikus DNR.

„Aiškinamos visos detalės, aplinkybės, bet, deja, dėl tos šeimos narių ir pačios nukentėjusiosios sveikatos būklės, tai nustatyti sudėtinga“, – aiškino policijos atstovė. 

Ilgus metus vaiko teisų specialistų stebėjimo lauke esanti šeima, su mažametės nėštumu ir dar tėvyste įtariant giminaitį, vaikų sergėtojams reiškia akibrokštą.

„Turbūt kiekvienas turėtume pagalvoti ir pasistengti atsakyti į tokį klausimą, kaip tai gali nutikti“, – sukrėsta kalbėjo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Laima Statkevičienė.

Netrukus gimdysianti trylikametė šiuo metu apgyvendinta pas globėją, kaip ir kiti mažesni už ją šeimos vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pas rusus yra geras posakis: jei kalytė nenorės, tai šunelis neužšoks. Anksti pradejo rujoti ir iškart užkibo ....

Tarp kitko

Tarp kitko portretas
Gal visdelto norvegu vaiku teisiu tarnybos netaip jau stipriai klysta , atiminedamos vaikus is potencialiai pavojingu seimu?

to reziume

to reziume portretas
Kam leidimai, užtenka tik nemokėti pinigų už vaikus, pašalpų, vaikai neturi būti pragyvenimo šaltiniu, galimybė butą gauti ir kt. Be abejo, tokius kur pagimdo su alkoholio sindromu, bausti, nes tai tyčinis mažo vaikučio sveikatos sutrikdymas. O kiek tokių gimsta?Net iš karto su promilėm.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių