Quantcast

Daugiabučio laiptinėje rastas pavojingai sušalęs kūdikis: tikimasi, kad atsiras tėvai

Ankstų birželio 15-osios rytą pareigūnai gavo pranešimą apie tai, kad Panevėžyje, daugiabučio namo laiptinėje, rastas paliktas vyriškos lyties naujagimis. Kūdikio kūnas buvo pavojingai atšalęs, mažylis nedelsiant perduotas į medikų rankas.

Portalo žurnalistams Panevėžio policijos Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis patvirtino, kad apie paliktą kūdikį bendruoju pagalbos telefonu specialistus informavo daugiabučio namo gyventojas – mažylis rastas susuktas į audeklą. „Tyrimas pradėtas pagal 158 straipsnį – tėvas, motina ar globėjas arba kitas teisėtas vaiko atstovas, palikęs negalintį savimi pasirūpinti mažametį vaiką be būtinos priežiūros norėdamas juo atsikratyti, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – detalizavo T. Martinaitis.

Neaišku, gali būti ir pogimdyvinė depresija ir kiti psichologiniai dalykai.

Pasak komunikacijos specialisto, kūdikio būklė šiuo metu yra sunki. Panevėžio policijos atstovas pridūrė, kad tėvai ar bent motina kol kas neatsirado „Neaišku, gali būti ir pogimdyvinė depresija ir kiti psichologiniai dalykai“, – situaciją komentavo T. Martinaitis. 

Susisiekus Panevėžio Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮ) Viešųjų ryšių ir komunikacijos vyriausiąja specialiste Rūta Karčiauskiene, buvo patikinta, kad mažylis laiptinėje rastas sušalęs. „Ši situacija vaiko teisių apsaugos specialistams žinoma. Mūsų specialistus apie namo laiptinėje paliktą kūdikį informavo policijos pareigūnai. Dėl vaikelio sveikatos būklės nuolat bendraujame ir su medikais“, – situaciją komentavo komunikacijos specialistė.

Viliamės, kad vaikelio tėvai atsiras – visokių situacijų gyvenime būna.

Pasak R. Karčiauskienės, šiuo metu vyksta tyrimas ir bandoma nustatyti kūdikio tėvų tapatybė. „Dėl tėvų nustatymo tyrimą atlieka policijos pareigūnai, o mūsų tarnyba bendradarbiauja – keičiamės informacija. Viliamės, kad vaikelio tėvai atsiras – visokių situacijų gyvenime būna. Arba tikimės, kad greitu metu mažylis ras mylinčią šeimą, jei tėvai neatsiras“, – sakė R. Karčiauskienė. 

Specialistės teigimu, šiuo metu vertinama vaiko situacija, nes vaikas yra likęs be įstatyminio atstovo, t. y. tėvų. „Vaikui bus nustatomas vaiko apsaugos poreikis ir artimiausiu metu tarnyba kreipsis į teismą su prašymu „Dėl teismo leidimo išdavimo paimti vaiką“. Toks leidimas yra pagrindas teikti vaiko globą ir ieškoti jam šeimos“, – dėstė specialistė.

„Be jokios abejonės situacija gali keistis, jeigu tik atsiras biologiniai vaiko tėvai. Šiuo metu, kol nėra nustatyti vaiko tėvai, tarnyba yra įstatyminis jo atstovas. Norime padėkoti neabejingam piliečiui, kuris pranešė policijai apie incidentą. Ir, žinoma, medikams, kurie šiuo metu užtikrina saugumą, rūpestį ir meilę tam mažyliui“, – situaciją komentavo R. Karčiauskienė. 

Ką tik gimęs vaikutis buvo visas atšalęs. Gydytojams reikia atstatyti jo kūno temperatūrą.

Respublikinės Panevėžio ligoninės komunikacijos specialistas Vytautas Riaubiškis patvirtino, kad šiuo metu kūdikis gydomas miesto ligoninėje. „Kūdikis gydomas Akušerijos skyriuje. Būklė – sunki, bet stabili“, – apie mažylį pasakojo komunikacijos specialistas.

„Ką tik gimęs vaikutis buvo visas atšalęs. Gydytojams reikia atstatyti jo kūno temperatūrą. Nežinome, kaip sureaguos organizmas“, – sakė ligoninės atstovas.

V. Riaubiškis pridūrė, kad vaikelis šiuo metu yra prižiūrimas medikų, jam atliekami tyrimai. 

Pasak medikų, mažylis naujagimis tiriamas ir dėl blaivumo, informuoja lnk.lt. Daugiabučio gyventojai pasakoja anksti ryte matę moterį kruvinomis rankomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd

bbd portretas
ten 15 perejo ir dabar aiskinasi kuris tevas

kokie dar tevai

kokie dar tevai portretas
nezinia nuo ko isperejo suka prie siuksliu vamzdzio butu nunesus prie langelio

Arijas

Arijas portretas
Arabisku masonu brukamos "vertybes" jau duoda savo nuodingu vaisiu...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių