Quantcast

Dar vienas akmuo į pareigūnų daržą: vaizdo įraše – ir moterimi persirengęs vyras

  • Teksto dydis:

Pirmadienį internete paplitus vaizdo įrašui, kuriame užfiksuota, kaip iš policijos automobilio viename Vilniaus komisariato kieme išlaipinama nuoga moteris, portalo kauno.diena.lt skaitytojas antradienį atsiuntė dar vieną vaizdo įrašą. Internautams kilo klausimas, ar policijos pareigūnai gali taip elgtis. 

Vaizdo įraše matyti policijos pareigūnų uniformą vilkintys vyrai, kurie fiksuoja galimą pažeidimą. „Tai paaiškinkite, prašom, ką jūs čia darote?“, – vyras, galimai policijos pareigūnas, kreipiasi į netoliese esantį vyrą ir jį filmuoja. Pastarasis rusiškai atsako, kad dirba.

Tuomet pareigūno uniformą vilkintis vyras pradeda filmuoti automobilyje sėdintį vyrą, kuris, kaip matyti vaizdo įraše, yra apsirengęs moteriškais apatiniais drabužiais. „O ką jūs čia darote?, – rusiškai kreipiasi pareigūnas į prie vairo sėdintį vyrą ilgais garbanotais plaukais. – Ar lietuvių kalba?“ „Galite ir lietuvių kalba“, – atsako prie vairo sėdintis juoda moteriška palaidine, nėriniuotomis ilgomis pirštinėmis ir pėdkelnėmis apsirėdęs vyras. 

„Kadangi filmuoju administracinį nusižengimą santykiavimą viešoje vietoje“, – priduria policijos pareigūnas. Ir sulaukia transporto priemonėje sėdinčio vyro atsako: „Šiaip, mašinoje. Tai nevieša vieta“, – tarsteli prie vairo sėdintis vyras.

„Mašina yra ne vieša vieta? Jeigu man prieinama vieta ir aš tai matau, tai yra vieša vieta. Taip? Sutinkate su manimi?“ – toliau kalba policijos pareigūno uniformą vilkintis ir filmuojantis vyras. Vaizdo įraše užfiksuoti tiek rusiškai kalbantis vyras, tiek automobilyje sėdintis vyras gali būti lengvai atpažįstami. 

Anot skaitytojo, kuris šį vaizdo įrašą ir atsiuntė į redakciją, šie vaizdai plinta „Discord“ platformoje. „Greičiausiai šis vaizdo įrašas padarytas filmuojant tarnybine vaizdo kamera. Nemanau, kad tai turėjo būti paviešinta“, – sakė skaitytojas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad šis vaizdo įrašas nufilmuotas senokai. „Pavyko išsiaiškinti, kad tai yra senas, maždaug prieš keturis metus darytas įrašas, – teigė policijos atstovas. – Sunku būtų išsiaiškinti keturių metų senumo įvykius.“

Paklaustas, ar pareigūnai gali viešinti tokius vaizdo įrašus, R. Matonis teigė, kad viešinti informaciją galima tik tam tikrais atvejais. „Pareigūnai turi teisę filmuoti pažeidėjus, tačiau viešinti tarnybinę informaciją galima tik tam tikrais atvejais: suderinus su prokuroru, jei pradėtas tarnybinis patikrinimas, arba suderinus su savo vadovais“, – teigė R. Matonis.

Primename, kad pirmadienį internete paplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip iš policijos automobilio viename Vilniaus komisariato kieme išlaipinama nuoga moteris. Kaip pareigūnų darytas įrašas atsidūrė „Discord“ platformoje, neaišku. 

R. Matonio pasiteiravus, kaip baudžiamas pareigūnas, paviešinęs tarnybinį vaizdo įrašą, policijos atstovas teigė, kad tai priklauso nuo konkrečios situacijos. „Tarkim, dėl išplatinto vaizdo įrašo, kur yra užfiksuota neblaivi nuoga moteris, yra pradėtas vidinis tarnybinis patikrinimas ir ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba“, – antradienį teigė policijos atstovas.

Vakar buvo skelbta, kad dėl vaizdo įrašo, kuriame užfiksuota neblaivi nuoga moteris, buvo pradėtas tik tarnybinis patikrinimas. 

„Pareigūnų atžvilgiu dabar pradėtas tarnybinis patikrinimas. Kolegos, mūsų tyrėjai, aiškinsis, kaip ta medžiaga galėjo patekti į viešą erdvę“, – vakar portalui sakė Vilniaus policijos vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

Kai kuriems internautams užkliuvo tai, kad pareigūnai filmavo nuogą moterį. „Pareigūnams numatyta instrukcija, jei žmogus yra neblaivus, neadekvataus, dėl bendros informacijos jie visada filmuoja tokius vaizdus. Dažnai filmuota medžiaga pridedama prie tarnybinių pranešimų, kai tyrėjams reikia nustatyti kažkokias bylos aplinkybes“, – į kritiką vakar atsakė T. Bražėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cc

Cc portretas
Marijos zeme...baznycios ir 19 amziaus mentalitetas... Kokia tauta tokje ir pareigunai... Europos provincija... O gaila... As galiu atrodyti kaip noriu...o sexas lietuvoje yra baisixnedorybe ir lietuviai tuo neuzsiema

Gintux

Gintux portretas
Pagal idėją pareigūnai ir kiti valstybės tarnautojai neturėtų su savimi nešiotis asmeninių telefonų.

to Kit

to Kit portretas
Viešoje vietoje nesigėdydami dažniausiai ištvirkauja jau degradavę asmenys, kuriems viskas vienodai, todėl jų paviešinimas - ne nusikaltimas. Jeigu jie negerbia visuomenės šitaip elgdamiesi, tai kodėl visuomenė privalėtų juos gerbti? Dar privalėtų baudą susimokėti kaip už chuliganizmą viešoje vietoje.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių