Quantcast

COVID-19 užsikrėtusio bėglio paieškos bevaisės: gyventojai įspėjami būti atsargūs

Iš izoliacijos patalpų Ignalinoje ketvirtadienį pabėgęs koronavirusu sergantis afganistanietis vis dar nerastas, BNS informavo teisėsaugos pareigūnai.

„Vykdoma paieška. Ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ir policija vykdo paiešką, bet nerastas jis kol kas“, – BNS penktadienį sakė Utenos apskrities policijos atstovė Asta Šuminienė.

Paklausta, ar įmanoma, jog pabėgusio sergančiojo jau nebėra Lietuvoje, A. Šuminienė teigė, kad „visos versijos tiriamos, visokios svarstomos“, bet kol kas tikslių duomenų policija neturi.

VSAT atstovas Rokas Pukinskas taip pat teigė neturintis jokių žinių.

Apie tai, kad iš izoliacijos patalpų pabėgo koronavirusu užsikrėtęs afganistanietis, ketvirtadienį pranešė Ignalinos rajono savivaldybė.

Kaip BNS tądien informavo savivaldybės atstovas Artūras Česliokas, užsienietis šiose patalpose buvo izoliuotas beveik mėnesį.

Afganistanietis kartu su kitais trimis asmenimis buvo sulaikytas liepos pradžioje, kai nelegaliai kirto valstybės sieną su Baltarusija. Jiems buvo atlikti testai dėl koronaviruso, bet liga patvirtinta tik afganistaniečiui.

Feisbuko nuotr.

Anot A. Česlioko, dar šią savaitę užsieniečiui buvo atliktas pakartotinis testas dėl koronaviruso, jis – taip pat teigiamas.

Savivaldybės atstovas svarstė, kad nelegalas pabėgti galėjo todėl, jog Lietuva nebuvo jo kelionės tikslas.

Be kita ko, VSAT duomenimis, afganistanietis buvo pateikęs prašymą dėl prieglobsčio suteikimo.

Gyventojai įspėjami būti atsargūs, jų prašoma pastebėjus įtartiną asmenį pranešti policijai.

Už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą, kai dėl to sukeliamas pavojus kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, Baudžiamasis kodeksas numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienų metų.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijapabėgo užsikrėtęs koronavirusuieškomas bėglys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Loni

Loni portretas
Alachas atgal pasikvietė tokį sergantį mėšlo gabalą. Siutas ima, kad kažkoks be smegenų ir dar Lietuvoj tokius išskiestom rankom priima.

H

H portretas
Jis neserga o kaip pagaus jis numirs

Baba

Baba portretas
Kiek mumis kainuos šito puslaukinio paieškos?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių