Quantcast

COVID-19 sirgusiai ir saviizoliacijos nesilaikiusiai moteriai – 2 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Už karantinavimosi taisyklių pažeidimus trys Pagėgių ir Šilutės rajono gyventojos sulaukė baudų, pirmadienį pranešė prokuratūra.

52 metų Pagėgių gyventoja nubausta 500 eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ir šešių mėnesių laisvės apribojimu už tai, kad sirgdama COVID-19 bendravo su kitais asmenimis.

Moteriai praėjusių metų pabaigoje nustatyta COVID-19 liga. Ji Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų buvo įspėta apie privalomą karantinavimąsį, tačiau šio įpareigojimo nesilaikė.

Po trijų dienų nuo saviizoliacijos pradžios pas sergančią Pagėgių gyventoją svečiavosi jos giminaitė. Alkoholiniais gėrimais besivaišinančias ir saviizoliacijos taisykles pažeidusias moteris pastebėjo netoliese gyvenantys žmonės ir pranešė apie tai pareigūnams.

Dar dviem Šilutės rajono gyventojoms už analogiškus pažeidimus skirtos baudos.

Alkoholiniais gėrimais besivaišinančias ir saviizoliacijos taisykles pažeidusias moteris pastebėjo netoliese gyvenantys žmonės.

Šilutės rajone gyvenanti 43 metų moteris, likus dviem dienom iki privalomo karantinavimosi pabaigos, išvyko apsipirkti į Šilutę. Už tai jai skirta 1800 eurų bauda.

55-erių Šilutės rajono gyventojai teismas skyrė 2000 eurų baudą už tai, kad privalėdama izoliuotis, ji nuvyko į medicinos įstaigą vizitui, dėl kurio buvo susitarusi gerokai anksčiau, nei jai buvo nustatyta COVID-19 liga.

Visais trimis atvejais bylos baigtos baudžiamaisiais įsakymais.

Anot prokuratūros pranešimo, netrukus į teisiamųjų suolą dėl saviizoliacijos pažeidimo sės ir 35 metų Šilutės rajono gyventojas.

Policijos duomenimis, jis, žinodamas, kad serga COVID-19 ir būdamas įpareigotas laikytis karantino sąlygų, lankėsi Šilutės mieste ir taip sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga liga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisejas

Teisejas portretas
Šilales raj patikrinkit ten yra tikrai nesilaikančiu

tie

tie portretas
jobani konservatoriai ivede stalino rezima- skusk kaimyna..., puikumelis..

Kaifuoja kankindami

Kaifuoja kankindami portretas
Sadistai ir propaganiztai kaifuoja kankindami ir gazdindami. IŠKRUPĖLIAI IR SILPNAPROČIAI>>>
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių