Quantcast

Smurtu kaltintam Ironvytui – teismo nuosprendis: skirta laisvės apribojimo bausmė

  • Teksto dydis:

Žinomas Lietuvos atlikėjas Vytautas Medineckas, geriau žinomas kaip Ironvytas, pirmadienį išgirdo teismo nuosprendį byloje dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Praėjusiais metais kartu su Ironvytu kaltinimų sulaukė ir jo bičiulis Viktoras Rudenka. Byla iškelta dėl dviejų nusikaltimų: fizinio skausmo sukėlimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Vilniuje sporto prekių parduotuvę turintis Ironvytas sukonfliktavo pernai liepos mėnesį. Nukentėjusysis atlikėją ir jo bičiulį apkaltino fizinės jėgos panaudojimu. Konfliktas įvyko dėl aikštelėje netvarkingai pastatyto automobilio.

Kaip balandžio 12-ąją portalo žurnalistus informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai, V. Medineckas pripažintas kaltu padarius veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso (BK) 138 straipsnio 1 dalyje (nesunkus sveikatos sutrikdymas). Jam paskirta šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė be intensyvios priežiūros. 

„Pripažino, kad kumščiu trenkė į veidą ir vieną kartą spyrė į tarpukojį ir taip sukėlė fizinį skausmą bei padarė nesunkų sveikatos sutrikdymą“, – teigė atstovė spaudai. 

„Teismas tenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį iš dalies ir iš prašomų 2,5 tūkst. neturtinės žalos atlyginimo priteisė nukentėjusiam 1,5 tūkst. eurų žalos atlyginimą“, – pridūrė teismo atstovė.

Be šios sumos reperis turės sumokėti 500 eurų į Nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą.

Ironvyto bičiulis V. Rudenka buvo kaltinamas pagal BK 140 straipsnio 1 dalį už nežymų sveikatos sutrikdymą. „Jis yra išteisintas, tik Ironvytas pripažintas kaltu“, – teigė atstovė spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
steroidinis visgaidis. pamatysiu gatvei bus apspjautas.

ar čia

ar čia portretas
tas mucle shop pardavėjas? Ar ne per daug garbės ,kad apie jį rašyt?

prisipumpaves

prisipumpaves portretas
ko gero, per pastaruoju metu populiarejanti kanala...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių