Quantcast

Buvusio ambasadoriaus R. Šidlausko byloje laukiama ekspertų liudijimų

Prekyba poveikiu kaltinamo buvusio Lietuvos ambasadorius Rusijoje Rimanto Šidlausko byloje laukiama ekspertų apklausų.

Buvęs ilgametis diplomatas ir verslo atstovas kaltinamas padėjęs gauti vizas dviem Rusijos piliečiams.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R. Šidlauskas, būdamas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų asociacijos vadovas, „tiesiogiai reikalavo ir susitarė paimti“ iš dabar jau mirusio verslininko Albino Bieliausko ir Rusijos piliečio Rinato Nasyrovo 10 tūkst. eurų kyšį.

Kaltinamųjų advokatai anksčiau ir per teismo posėdį spalį teigė, kad vienas iš pokalbių neteisingai stenografuotas, nes R. Šidlauskas sakė ne rusiškai podkupit (papirkti), o poščiadit (pasigailėti).

Bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino R. Šidlausko advokato Gedimino Bukausko prašymą ir į kitą posėdį gruodžio 16 dieną kvies tris ekspertus.

„Yra dvi specialiosios išvados ir vienas ekspertizės aktas, tyrimų rezultatai pakankamai skirtingi, kai kurie ekspertai negalėjo pasakyti, ar poščiadit, ar podkupit, ekspertizės aktas kategoriškas – podkupit. Neaišku, kaip tokia išvada  buvo padaryta“, – teisme sakė advokatas G. Bukauskas.

Mirusio verslininko A. Bieliausko interesams atstovaujantis advokatas Simonas Slapšinskas irgi pritarė kolegos prašymui.

„Kito būdo, kaip iškviesti ekspertus, nėra, mes visi girdime skirtingai“, – sakė jis.

R. Nasyrovo advokatas Linas Belevičius atkreipė dėmesį, kad privačių ekspertų išvados yra konsultacinės.

„Teismas turi pareigą iki galo ištirti, pašalinti abejones“, – sakė jis.

Teismui šioje byloje buvo perduoti trys asmenys: R. Šidlauskas, R. Nasyrovas ir A. Bieliauskas.

59 metų A. Bieliauskas mirė pernai. Jo procesinių teisių perėmėjas yra mirusiojo  A. Bieliausko sūnus Artūras Bieliauskas. Vaikinas dalyvauja teismo posėdžiuose. Ir jis, ir  S. Slapšinskas BNS sakė siekiantys, kad byla nebūtų nutraukta, o nagrinėjama siekiant reabilituoti.

Toliau byla bus nagrinėjama nuotoliniu būdu. Kilus pandemijai ir paskelbus karantiną, R. Nasyrovas nesutiko, kad byla vyktų nuotoliniu būdu, todėl ji ilgą laiką nenagrinėta. Dabar jis teismą informavo, kad dėl pandemijos sunku išvykti iš savo šalies, todėl sutinka su nekontaktiniu bylos nagrinėjimu,

„Įtemptas buvo laikas, aš tą istoriją pamiršau, buvo ir blogiau mano gyvenime, nežinau, nepamenu, labai gerbiu teismą, ką žinojau, viską išdėsčiau savo parodymuose, ką galėjau. Bankas buvo uždaromas, sirgau. Pamiršau šią istoriją kaip nemalonų fragmentą“, – teisėjui sakė R. Nasyrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Ar nors vienas mykus zurnalistas ir nykus popiergalis parase kiek sis zmogus padejo sveikatos derindamas LT sienas ir diplomatinius santykius su rusais ir baltarusiais po 1991 metu.Kiek jis nusipelne LT ir kiek apdovanojimu gaves is normaliu LT vadovu.Kai kurie menkystos zurnaliugos net nebuvo tada gime kaip sitie dalykai vyko… Apmaudu kad yra ivykdomi kazkieno uzsakymai ir zmogus suedamas ir mirsta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių