Quantcast

Buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ direktorius bus teisiamas dėl finansinių nusikaltimų

Panevėžio apygardos prokuratūra antradienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame buvusiam krepšinio klubo Panevėžio „Lietkabelis“ direktoriui Mantui Ignatavičiui pateikti kaltinimai dėl didelės vertės turto iššvaistymo ir pasisavinimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Buvusiam krepšinio klubo vadovui, 42 metų M. Ignatavičiui, pateikti kaltinimai dėl 2015-2018 metais padarytų nusikalstamų veikų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad nuo 2016 metų rugsėjo iki 2017 metų gruodžio buvęs klubo direktorius grynaisiais pinigais penkiems krepšininkams išmokėjo 67 tūkst. eurų. Šios finansinės operacijos nebuvo įtrauktos į klubo buhalterinę apskaitą, o į valstybės biudžetą nesumokėta 10 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio ir 7,4 tūkst. eurų valstybinio socialinio draudimo bei privalomojo sveikatos draudimo įmokų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atlikto tyrimo metu taip pat nustatyta, kad 2015-2018 metais M. Ignatavičius klubo vardu buvo sudaręs sutartį su savo vadovaujama uždarąja akcine bendrove dėl strateginio konsultavimo, įvaizdžio formavimo bei įvairių komunikacijos paslaugų, nors jokių paslaugų klubui pagal šią sutartį nebuvo atlikta.

Buvęs klubo vadovas pateikė buhalterei į apskaitą įtraukti žinomai suklastotus dokumentus – 12 PVM sąskaitų faktūrų ir paslaugų atlikimo aktų. Šiuose dokumentuose buvo įrašytos realiai neįvykusios ūkinės operacijos ir už neva suteiktas paslaugas M. Ignatavičiaus vadovaujama bendrovė iš klubo gavo beveik 43 tūkst. eurų.

Kadangi šias sutartis M. Ignatavičius sudarė neturėdamas valdybos narių sutikimo ir už neįvykusias operacijas klubo pinigines lėšas pervedė su juo susijusiai bendrovei, vilniečiui pateikti kaltinimai ne tik dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, bet ir dėl jo žinioje buvusio didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Tikrinant klubo buhalterinę apskaitą taip pat buvo nustatyta, kad vadovaudamas krepšinio klubui M. Ignatavičius galimai pasisavino 35,5 tūkst. eurų, išduotų jam atsiskaityti klubo reikmėms.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės turto iššvaistymą numato laisvės atėmimą iki 7 metų, už pasisavinimą – iki 10 metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Byla perduota nagrinėta Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hara

hara portretas
Kosmaras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių