Quantcast

Bus teisiami du senolę apgauti bandę, o vėliau surišę ir apiplėšę vyrai

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje plėšimu yra kaltinami du 32 ir 34 metų šiauliečiai, penktadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Pasak policijos, pernai spalį Radviliškio rajone, Šaukoto miestelyje, gyvenančiai 88 metų senjorei į telefoną paskambino nepažįstamas vyras, kuris teigė, kad moters anūkė nuvertė nuo laiptų mergaitę, o sužalojimams kompensuoti reikia 4 tūkst. eurų.

Susijaudinusi senolė sukčiui pasakė, kad turi tik 2 tūkst. eurų, nors iš tiesų turėjo tik 200. Pokalbį girdėjo ir namie buvęs kaimynas, kuris prisakė, kad ji neduotų niekam pinigų ir išėjo.

Netrukus į moters namus atėjo telefonu prieš tai skambinę vyrai ir pareikalavo žadėtų 2 tūkst. eurų. Moteriai atsisakius juos duoti, ji buvo pargriauta ant sofos, jos rankos surištos virve, o burna užrišta šaliku.

Grasindami padegti namus plėšikai reikalavo pinigų ir namie radę 230 eurų bei du perlų vėrinius, vertus bemaž 1,3 tūkst. eurų, pabėgo.

Pas senjorę tuomet grįžęs kaimynas pamatė nuo namo bėgančius vyrus, bandė juos vytis automobiliu, tačiau jie įbėgo į mišką ir dingo.

Kriminalinės žvalgybos priemones pasitelkę policijos tyrėjai pirmąjį iš įtariamųjų sulaikė po dviejų su puse mėnesių.

Nustačius antrojo įtariamojo tapatybę paaiškėjo, kad tuo laikotarpiu jis buvo nuteistas už kitus nusikaltimus ir jau atlieka bausmę Marijampolės pataisos namuose.

Vyresniajam iš vyrų taip pat pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis, nes kratos metu jo namuose rastas dujinis-garsinis pistoletas „Ekol Major“ bei du 9 mm kalibro dujiniai-garsiniai šoviniai.

Policijos duomenimis, abu įtariamieji anksčiau teisti daugiau nei po dešimt kartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Gerai dar kad protezu neislupo...bet ant kiek degradas turi buti kad bobute apiplest

piktas

piktas portretas
tikriausiai cia niuhai kurie ant skolu zonoi uzkabinti atidirbineja...

jadzes kaimynas

jadzes kaimynas portretas
Tokie sudai tik bobutes ir gali plesti, nelenda prie tu kurie galetu atgal duot, man isvis nesuprantama kaip ant to gali judeti, bobutes skriausti.. jokios garbes.. eik dauzyt vitrinas ar kioskus kur draudimai padengs zala... visiski usurinei :))))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių