Quantcast

Bus teisiami 120 tūkst. eurų pasisavinę sukčiai: įtikinėdavo imti greituosius kreditus

  • Teksto dydis:

Į teisiamųjų suolą sės du 120 tūkst. eurų pasisavinimu kaltinami organizuotos grupės nariai, įtikinę kitus asmenis imti greituosius kreditus, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Šiaulių apygardos prokuratūra Telšių teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 38-erių kaišiadorietis A. P. bei 34-erių telšiškis D. Ž. kaltinami dokumentų klastojimu ir didelės vertės svetimo turto – 120 tūkst. eurų kredito – įgijimu.

Didelės apimties baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo schemos imant greituosius kreditus kaltinimai iš viso buvo pareikšti 23 organizuotos grupės nariams.

Šiuo metu penkiolikai asmenų iškeltos baudžiamosios bylos jau perduotos į teismą, dar septynių asmenų atžvilgiu ikiteisminiai tyrimai buvo atskirti, vieno asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas jam mirus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji, žadėdami atlygį, teikdami nurodymus ir suklastodami darbo sutartis, įkalbėdavo patiklius asmenis kreiptis į kredito įstaigą dėl vartojamojo kredito suteikimo. 2019 metų vasario–balandžio mėnesiais kaltinamasis A. P. savo ir organizuotos grupės narių naudai įgijo 75 tūkst. eurų, D. Ž. – 45 tūkst. eurų.

Abu kaltinamieji į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliuvo jau ne pirmą kartą. Jie abu teisti Lietuvoje, o kaišiadorietis taip pat ir Didžiojoje Britanijoje bei Vokietijoje, pranešė prokuratūra.

Baudžiamasis kodeksas suklastojus didelį kiekį netikrų dokumentų, numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. Apgaule savo ar kitų naudai įgijus didelės vertės svetimą turtą, gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Kada bus nuteisti teisėjai korupcinėse bylose. Tai juk įprasta jų praktika dešimtmečiais. Kiek sugriautų žmonių gyvenimų pagalvokite. Bet LT jų nenuteis, išsisuks manau. Varnas varnui akies nekarta. Tai valstybė valstybėje senai. Baisūs dalykai vyksta teisinėj sistemoj pas mus, tai juodoji skylė, pelkė. Kada imsis valdžia tvarkyti tą sistemą, ko bijo, savęs? LT dėl to nepakenčiama gyventi, daug kas pabėgęs dėl to iš LT. Tai mano nuomonė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių