Quantcast

Būkite atidūs: internetiniai sukčiai įsigudrino pasipelnyti iš norinčių įsigyti veislinius šunis

  • Teksto dydis:

Policija pastebi, kad šalyje pastaruoju metu suintensyvėję sukčiavimai, kuomet prašoma pervesti avansą už neva parduodamą veislinį šunį. Sukčiai sugeba patiklius šuniukų mylėtojus įtikinti, jog avanso reikia dėl to, kad pageidaujančiųjų įsigyti mielą keturkojį yra daug, o avansas bus garantija pačiam pirkėjui.

Policija įspėja elektroninėje erdvėje mėgstamos veislės augintinio ieškančius žmones būti atsargiais.

„Skelbimų portaluose suradę išsvajotą šuniuką, pirmiausia pamėginkite internete paieškoti informacijos ir atsiliepimų apie pardavėjus. Bendraudami su jais telefonu ar žinutėmis, nepraraskite budrumo, nes sukčiai gali maloniai papasakoti apie šuniuko kilmę, siųsti gražias nuotraukas, pažadėti, kad jau netrukus galėsite atvykti jo apžiūrėti – tereikia pervesti avansą. Dažnai pirkėjui atsiunčiama ir pasirašyta fiktyvi pirkimo-pardavimo sutartis, taip gudri sukčių afera atrodo dar įtikinamesnė. Pervedus rezervacijos mokestį arba visą sumą už parduodamą šuniuką su pardavėju susisiekti nebepavyksta. Nepapulkite į elektroninėje erdvėje siaučiančių sukčių pinkles!“ – įspėja pareigūnai.

Visais atvejais apie pastebėtus pažeidimus gyventojai raginami pranešti skubios pagalbos telefonu 112 arba epolicija.lt. „Pranešę policijai padėsite efektyviau ir greičiau išaiškinti sukčius – visi gauti pranešimai yra registruojami, analizuojami, gretinami ir susiejami pagal bendrus požymius“, – rašoma Panevėžio policijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL

LLL portretas
idiotiški paistalai straipsnyje. Šuo nėra negyvas daiktas, kad siųstu per kurjerius. Šuo yra gyvas padaras, todėl bet kokiu atveju reikia perkant apžiūrėti, kad būtų gyvas ir sveikas, tuomet, susimoki ir pasiimi į namus. Yra juk visokių cirkininkų, sugalvos internetu parduoti leisgyvį beveik mirštantį šunį ar jau sergantį maru. pirkti šunį tam kad pakastum po žeme????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių