Quantcast

Aukščiausiasis Teismas skelbs verdiktą eksministro G. J. Furmanavičiaus byloje

Aukščiausiasis Teismas antradienį skelbs verdiktą dėl prekybos poveikiu nuteisto buvusio Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės patarėjo ir buvusio vidaus reikalų ministro Gintaro Jono Furmanavičiaus byloje.

Nuteistasis prašo panaikinti vasarį priimtą Apeliacinio teismo nutartį ir bylą grąžinti šiam teismui nagrinėti iš naujo.

To paties prašo ir šioje byloje su G. J. Furmanavičiumi nuteistas teisininkas Sigitas Živoltas, BNS informavo teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Aukščiausiojo Teismo verdiktas bus galutinis ir neskundžiamas.

Vilniaus apygardos teismas 2019 metų rudenį pripažino G. J. Furmanavičių kaltu ir skyrė jam trejų metų laisvės atėmimo bausmę ją atidedant dvejiems metams.

Taip pat kaltu dėl prekybos poveikiu byloje buvo pripažintas teisininkas S. Živoltas, jam skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Abu nuteistieji buvo įpareigoti neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau nei savaitei be leidimo ir sumokėti po 750 eurų į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Vėliau nuosprendį paliko galioti ir Apeliacinis teismas.

Bylos duomenimis, pasinaudodamas savo pažintimi su G. J. Furmanavičiumi, S. Živoltas savo ir jo naudai netiesiogiai reikalavo 100 tūkst. eurų kyšio iš „Start Vilnius“ atstovų. Anot bylos medžiagos, S. Živoltas mainais už kyšį žadėjo paveikti G. J. Furmanavičių, o per jį – ir kitus NŽT tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami savo įgaliojimus ir leistų Vilniuje, Subačiaus gatvėje suformuoti žemės sklypą, valstybės žemę prijungiant prie įmonės sklypo.

Buvusį vidaus reikalų ministrą G. J. Furmanavičių  patarėju pasirinko ir NŽT įdarbino buvusi tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė. Ji pati iš pareigų pasitraukė paaiškėjus, kad vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

G. J. Furmanavičius ėjo vidaus reikalų ministro pareigas socialdemokrato Algirdo Brazausko vadovautoje Vyriausybėje 2004-2006 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turbūt

turbūt portretas
kūkčioja Klevečkai ant peties :) o butkevičiaus ausys kyšo iš po teisėjų skverno... lygtinai gi ...

Slidus tipas

Slidus tipas portretas
slidus..Dar atsimenam

Kaltas

Kaltas portretas
nes nenori purvasklaidoje pūsti miglą "pavėjui..."
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių