Quantcast

Sovietmetį garbinantiems radikalams buvo leista prekiauti ginklais

  • Teksto dydis:

Visagine veikianti asociacija, kuriai priklauso sovietmetį garbinantys marginalai, šiais metais iš policijos gavo leidimą prekiauti ginklais, rašo portalas 15min.lt.

Tik po naujienų portalo klausimo nustatyta, kad vienas iš jų – teistas, todėl licencija buvo panaikinta, o ginklai – atimti.

2010 metais įkurta asociacija „Visagino atgimimo judėjimas“ išgarsėjo tais pačiais metais Visagine pradėtu leisti laikraščiu „Pravda Visaginasa“, kuriame raginta sukilti prieš klaninę sąjūdininkų gaują. Šiam judėjimui vadovauja Larionas Demidovas, iki pensijos dirbęs milicijoje ir policijoje. Visuomenei gerokai labiau žinomas minėto laikraščio redaktoriumi ir judėjimo koordinatoriumi save vadinęs Jurijus Subotinas, kuris dėl savo pasisakymų iki šiol turi nemalonumų, anksčiau teistas dėl nesantaikos kurstymo.

Šiais metais „Visagino atgimimo judėjimas“ kreipėsi į Utenos apskrities policiją, prašydamas išduoti licenciją prekybai ginklais, ir birželio mėnesį ją gavo. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis 15min pabrėžė, kad tuo metu, kai leidimas prekybai buvo išduotas, „Visagino atgimimo judėjimas“ atitiko visus reikalavimus.

Asociacijos vadovas L.Demidovas, paklaustas, kam asociacijai toks leidimas, sakė, kad jis dabar jau sustabdytas. Jis patvirtino, kad anksčiau planuota atidaryti parduotuvę.

R.Matonis pripažino, kad žurnalistų klausimų „Visagino atgimimo judėjimas“ buvo patikrintas. Paaiškėjo, kad vienas iš jo darbuotojų turi galiojantį teistumą, o tai – kliūtis turėti tokią licenciją.

„Šiuo metu šiai įmonei laikinai sustabdyti licencijos prekiauti civilinėmis pirotechnikos priemonėmis ir licencijos prekiauti civilinėje apyvartoje ginklais, šaudmenimis galiojimai. Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas sustabdė leidimo laikyti civilines pirotechnikos priemones galiojimą bei panaikino leidimus laikyti ginklus. Visi ginklai, šaudmenys ir civilinės pirotechnikos priemonės paimtos saugoti į Utenos apskrities policiją“, – teigiama 15min pateiktame atsakyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių