Quantcast

Apgręžta 13 į Lietuvą iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų: sulaikyti du tadžikai

  • Teksto dydis:

Penktadienį pasieniečiai apgręžė 13 į Lietuvą iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų. Druskininkų savivaldybėje kurorto pasieniečiai surengė sėkmingą operaciją, kurios metu sulaikė, įtariama, migrantų pasiimti atvažiavusius du tadžikus. Juos teismas leido suimti 3 mėnesiams.

Į Latviją praėjusią parą iš Baltarusijos brovėsi 21 užsienietis. Į Lenkiją ketvirtadienį iš kaimyninės šalies neleistinose vietose norėjo įeiti 20 migrantų. Ketvirtadienį į Lietuvą buvo neįleistas 31 atėjūnas, trečiadienį – 2, antradienį – 24, pirmadienį – 20, sekmadienį – 13, šeštadienį – 3. Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių penktadienį įleisti 3 užsieniečiai. Tai nesusiję su Baltarusijos režimo inspiruotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais.

Penktadienį Druskininkų užkardos pasieniečiai Druskininkų savivaldybėje, prie pat sienos su Baltarusija, sustabdė lengvąjį automobilį, vairuojamą Tadžikistano piliečio. Kartu vyko jo tautietis. Abu turėjo savo šalies pasus su pasibaigusio galiojimo Austrijos vizomis. Tuo pat metu netoliese kiti kurorto pasieniečiai sulaikė ką tik neleistinoje vietoje sieną iš Baltarusijos kirtusius 4 neteisėtus migrantus be dokumentų. Jų, įtariama, tadžikai ir atvyko pasiimti. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje Tadžikistano piliečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Abu tadžikus teismas leido suimti 3 mėnesiams, o minėtus 4 migrantus pagal galiojančią tvarką Druskininkų užkardos pareigūnai apgręžė atgal į Baltarusiją.

Šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenimis, iš viso neįsileido 370 draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių ateiti migrantų. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti tokių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Kas per dykaduoniai ko čia jiems reikia, tegul eina jie padėt Ukrainai tegul stoja į pirmas linijas.

Mest juos per sieną

Mest juos per sieną portretas
atgal,tai galimi diversantai .

I

I portretas
Ko jie čia lenda kaip skėriai net tokiu metu, tegul eina savanoriais padėt Ukrainai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių