Quantcast

„Mirties pardavėjai“ įkliuvo policijai: itin pavojingais narkotikais prekiavo avių tvartelyje

  • Teksto dydis:

Alytuje sulaikyti itin pavojingu sintetiniu narkotiku – karfentaniliu – prekiavę sutuoktiniai, pranešė apskrities policija.

Pasak policijos, praeityje ne kartą teisti už disponavimą narkotikais ar jų platinimą 50-metis vyras ir metais vyresnė jo sutuoktinė buvo sulaikyti trečiadienį, po ilgo ir sudėtingo tyrimo.

„Kriminalistų duomenimis, Alytuje padažnėjo atvejų, kai gyventojai pastebėdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius asmenis. Jiems tekdavo kviesti medikus, kurie ne visais atvejais spėdavo padėti galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojusiems asmenims. Užfiksuoti ir mirtini apsinuodijimai“, – teigiama pranešime.

Pareigūnai taip pat fiksavo ir padidėjusį administracinių nusižengimų kiekį, dažniausiai – vagysčių. Manoma, kad jas galėjo vykdyti pinigų pritrūkę nuo narkotikų priklausomi asmenys.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, metu buvo nustatyta nusikalstama schema – sutuoktiniai narkotikus platino avių tvartelyje, tarp gyvūnų gardų stovėjo specialiai pirkėjams įrengtas skambutis, kuriuo jie iškviesdavo pardavėjus.

Pasak teisėsaugos, pirkėjams taip pat buvo liepiama narkotikus išsinešti tik burnoje tam, kad galėtų greitai juos praryti ir taip sunaikinti įkalčius, prekyba narkotikais vyko aiškiai nustatytu darbo laiku.

„Vieną lankstinuką, tarp narkomanų vadinamą „čekiu“, šešėliniame pasaulyje buvo galima įsigyti už 10 eurų“, – rašoma pranešime.

Sulaikymo operacijos ir kratų metu pareigūnai aptiko labai didelį kiekį pardavimui paruošto karfentanilio ir pinigus, manoma, gautus iš prekybos narkotiku.

Abu sulaikytieji teismo sprendimu suimti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Az

Az portretas
Juos reikia paleisti ir pakviesti į seimą, kad padetų priimti narkotikų įstatymą , juk tokia patirtis, būtų viskas aukščiausiam lygyje:))))

Juk Seimas ta kryptimi mus žada vesti.

Juk Seimas ta kryptimi mus žada vesti. portretas
Žmonės buvo jau neblogai pasiruošę narkotikų dekriminalizavimui.

Stropuoliai

Stropuoliai portretas
"Subujojo" narkomafijos raketos, partijos penkmecio uzduotis- per tris metus! :DDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių