Quantcast

Alytaus policijai teko nemažai iššūkių: tramdė nelegalią migraciją ir kelių erelius

  • Teksto dydis:

Alytaus policija apžvelgė praėjusių metų veiklos rezultatus, aptarė statistiką ir tendencijas ir kriminologinę situaciją.

Per metus Alytaus policijos pareigūnai reagavo į daugiau nei 26 000 įvykių. Galima pasidžiaugti, jog nuo 2018 m. stebimas tolygus nusikalstamų veikų mažėjimas. Džiugina ir kitas faktas – ištirtų nusikalstamų veikų dalis nuo užregistruotų nusikalstamų veikų sudaro 76,1 proc. ir tai yra daugiau nei šalies vidurkis (66,5 proc.).

Policijos pareigūnams pernai teko gelbėti ir į nelaimę patekusius asmenis, kurie buvo per plauką nuo mirties. Druskininkuose buvo išgelbėtas neblaivus ir į tvenkinį žiemą įlūžęs vyras. O Lazdijų rajono namo kieme, į šulinį įkritus aštuonmečiui berniukui ir jį gelbėti bandžiusiam tėčiui, į nelaimės vietą pirmieji atskubėjo policijos pareigūnai. Pasinaudoję tarnybiniame automobilyje esančia gelbėjimo virve, pareigūnai pirmiausia ištraukė vaiką, tuomet gelbėjo šulinyje likusį jo tėvą.

Kalbant apie nepilnamečių padarytas nusikalstamas veikas, reikia paminėti, kad 2021 m. lyginant su 2020 m., stebimas 47 proc. mažesnis įvykdytų veikų skaičius. Birštone jų sumažėjo net 75 proc., Prienuose jų sumažėjo 60 proc. Iš administracinių teisės nusižengimų dažniausiai daromi pažeidimai yra susiję su alkoholio vartojimu ir laikymu, karantino taisyklių nesilaikymu, KET reikalavimų pažeidimais.

Policijos nuotr.

Alytaus apskrities policijos pareigūnų darbo rezultatai pastebimi ir tiriant sunkius nusikaltimus: 2021 m. užregistruotas 81 sunkus ir labai sunkus nusikaltimas, ištirta – 71 arba 86,6 proc. Daugiausiai ikiteisminių tyrimų susiję su disponavimu narkotinėmis medžiagomis, sukčiavimu. Alytaus apskrityje pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai dėl nužudymo ir šeši ištirti.

Kita pareigūnams aktuali sritis – eismo saugumas. Per 2021 m. Alytaus apskrities keliuose eismo įvykiuose (fiksuojama 166 įvykiai) žuvo dešimt asmenų, 202 buvo sužeisti. Neblaivių asmenų skaičius, kai nustatoma daugiau nei 1,5 prom. girtumas, lyginant 2020 ir 2021 metus, nedidėjo.

Be to, pareigūnai 2021 metais vyko tikrinti saviizoliacijoje esančių asmenų (8 960 iškvietimų), pradėta 1 573 teisenos. Tų pačių metų liepos 3 d. Alytaus pareigūnai vieni iš pirmųjų šalyje susidūrė su nelegaliais migrantais. Pasienyje teko susidurti su 10 000 nelegalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na būkit geri nevadinkite orių paukštelių vardu šitų kelių pašlemėkų, kelių padugnių, kelių prietrankų, paukščteliai nenusipelnė tokio pažeminimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių