Quantcast

Akmens vatos pakuotėse – kontrabandinės cigaretės: krovinio vertė siekė 14 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Gruodžio 10-osios rytą Šiaulių apskrities policijos pareigūnai nutraukė kontrabandinių cigarečių „importą“ į Šiaulių miestą.

Vykdydami akcizais apmokestinamų prekių kontrolę, Šiauliuose, Vilniaus ir Ežero gatvių sankryžoje, jie sustabdė automobilį „VW Transporter”, prigrūstą akmens vatos pakuočių. Transporto priemonę vairavo 33 metų Vilniaus gyventojas. Vairuotojo elgesys pareiūnams sukėlė įtarimą ir buvo nutarta patikrinti pakuočių turinį. Akmens vatos jose pareigūnai nerado. Rado maišus, o maišuose – tvarkingai supakuotas kontrabandines cigaretes. Iš viso Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai iš akmens vatos pakuočių ištraukė puspenkto tūkstančio pakelių „Fest“, „NZ Gold“, „Minsk Capital QS“, nepaženklintų Lietuvos Respublikos specialiaisiais ženklais – banderolėmis. Gabenamo krovinio vertė siekė 14 528 eurus. Kadangi, pažeisdamas nustatytą tvarką, vyras neteisėtai disponavo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL (12 500 Eur) dydžio sumą, jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiaulių pareigūnai nutarė patikrinti ir galimas nelegalių rūkalų sandėliavimo vietas. Aplankę Šalčininkų rajone, Eišiškės kaime, gyvenančius sulaikytojo vilniečio tėvus, name, garaže, čia stovėjusioje transporto priemonėje „Audi A6“ ir priekaboje rado beveik dvylika su puse tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių.

Įtariama, kad vilniečio kelionė į Šiaulius su kontrabandinėmis cigaretėmis buvo ne pirmoji. Vyras pripažino vežęs cigaretes parduoti. Pas įtariamą pirkėją buvo atliktos kratos ir jų metu šiauliečio gyvenamojoje vietoje, automobilyje ir dviejuose garažuose kriminalistai rado 1722 pakelius tokios pat rūšies cigarečių, nepaženklintų mūsų šalies banderolėmis. Kito įtariamo pirkėjo garaže kontrabandinių cigarečių rasta mažiau, tik 33 pakeliai. Kadangi pas juos rastų nelegalių rūkalų kiekis mažesnis, jiems už akcizais apmokestinamų prekių laikymą pažeidžiant nustatytą tvarką bus pradėta administracinė teisena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ant šakos tuos verslininkus ir kvit. Pamoka kitiems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių