Quantcast

Užfiksavo, kaip Baltarusijos pareigūnai gadina koncertiną, veda migrantus į Lietuvą

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sienos stebėjimo sistema užfiksavo medžiagą, kurioje yra akivaizdūs įrodymai ir vaizdai, kaip Baltarusijos pareigūnai organizuoja neteisėtų migrantų patekimą į Lietuvą bei gadina jos teritorijoje įrengtą fizinį barjerą, praneša VSAT.

Du tai darę kaimyninės šalies pasieniečiai, kuriuos matė įvykio vietoje buvę VSAT pareigūnai, netgi buvo su uniformomis bei turėjo automatus. Vėliau jie bei dar trys neteisėtus migrantus atlydėję asmenys įlipo į tarnybinį Baltarusijos pasieniečių mikroautobusą ir nuvažiavo palei valstybės sieną.

Trečiadienio naktį Padvarionių užkardos pasieniečiai, naudodami vaizdo stebėjimo sistemą, ties Šalčininkų rajono Tabariškių kaimu Baltarusijos pusėje pastebėjo dvylikos asmenų grupę.

Ji patrulio taku priėjo prie sienos linijos, už kurios Lietuvos pusėje yra įrengtas fizinis barjeras – ant žemės patiesta koncertina ir šalia pastatyta apsauginė tvora.

Iš dvylikos žmonių septyni buvo neteisėti migrantai, du – uniformuoti Baltarusijos pasieniečiai su automatais (per naktinio stebėjimo kameras tai sudėtingiau įžvelgti, tačiau tai matė įvykio vietoje buvę Lietuvos pareigūnai) bei dar trys asmenys, neabejojama, susiję su Baltarusijos tarnybomis.

Baltarusiai pradėjo gadinti fizinį barjerą – kirpti koncertiną, vėliau – tvoroje įrengtą metalinį segmentą, čia įrengtų vartų užraktą bei laužti vartus.

Po kelių minučių pro sugadintą fizinį barjerą baltarusiai į Lietuvą nukreipė neteisėtus migrantus. Į Lietuvos teritoriją patekusius migrantus iš karto sulaikė tarnybiniu visureigiu atskubėję Padvarionių užkardos pasieniečiai.

Tuo pat metu migrantus atvedę penki asmenys spruko nuo fizinio barjero, pasislėpė krūmynuose Baltarusijos pusėje ir stebėjo Padvarionių užkardos pasieniečius. Šie fiksavo įvykio vietą ir atliko kitus tokiais atvejais reikalingus veiksmus.

 

 

Baltarusių atlydėti ir į Lietuvą nukreipti migrantai, šeši vyrai ir moteris, dokumentų neturėjo. Jie buvo pilnamečiai ir prisistatė Irano bei Bangladešo piliečiais.

Ilgiau kaip valandą krūmuose buvę du uniformuoti Baltarusijos pasieniečiai bei kartu buvę trys asmenys išlindo į patrulinį kelią ir juo Lietuvos pareigūnų akivaizdoje patraukė šiek tiek giliau į Baltarusijos teritoriją. Ten jie įlipo į stovėjusį Baltarusijos pasieniečių tarnybinį mikroautobusą UAZ. Ant jo buvo Baltarusijos sienos apsaugos užrašas, šviesą atspindinti juosta, švyturėliai.

UAZ stovėjo prie užtvaro patruliniame kelyje. Pro šį užtvarą prie sienos pašaliniai asmenys negali patekti. UAZ patruliniu keliu pajudėjo sienos link. Kelias čia pasuka palei sieną, juo UAZ su neteisėtų migrantų palydovais ir nuvažiavo.

Į Padvarionių užkardą nugabentiems neteisėtiems migrantams pagalbos nereikėjo, jų savijauta buvo gera, apranga atitiko rudens orus.

Atlikę būtinus tokiais atvejais veiksmus ir vadovaudamiesi galiojančiais teisės aktais pasieniečiai septynių neteisėtų migrantų į Lietuvą neįleido ir grąžino juos atgal į Baltarusiją.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
savo turta reikia gynt ginklu jei žodžiai nepadeda.

Anonimas

Anonimas portretas
..cha,,,,is ko zino ,kad bialorusiai...nnagi ,is bulviu smarves ir rusisku laptiozniku ;o gal jau bialorusiu puseje gyvena kita kokia tauta ???

O is ko

O is ko portretas
sprendziama,kad ten "Baltarusijos pareigunai"!?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių