Quantcast

Aiškėja tragiško gaisro aplinkybės: vyras padegė namą ir taip pražudė dvi moteris?

Raseinių rajono gyventojas įtariamas padegęs namą ir taip pražudęs savo sugyventinę ir jos motiną, trečiadienį pranešė teisėsauga.

Kaip pranešė prokuratūra, antradienį Raseinių centre sulaikytas 35-erių metų vyras, įtariamas smurtavęs prieš sugyventinę ir jos mamą bei padegęs namą, kuriame kartu gyveno.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas žurnalistams trečiadienį sakė, jog sekmadienį apie 17 valandą sekmadienį pareigūnai buvo iškviesti į Raseinių rajone, Norgėlų kaime, esantį namą dėl smurto artimoje aplinkoje.

Tuomet moterys, kurios buvo neblaivios, teigė, kad kilo konfliktas su sugyventiniu, tačiau pareiškimo dėl įvykio nerašė, smurtautojo namuose nebuvo, todėl pareigūnai išvyko aiškintis galimos vyro buvimo vietos ir pabendrauti su vietos gyventojais.

„Vadovaujantis mūsų vidine tvarka, (pareigūnai – BNS) papildomai apie 21 valandą vyko pakartotinai į minėtą adresą ir pastebėjo, kad iš toli gyvenamasis namas dega atvira liepsna“, – kalbėjo policijos komisariato vadovas.

Iškviestos ugniagesių pajėgos, o gaisravietėje rasti smarkiai apdegę 1966 ir 1992 metais gimusių moterų kūnai.

Nors tiksli moterų mirties priežastis nėra nustatyta, pirminės apžiūros metu nustatyta, jog prieš jas buvo smurtauta.

„Kol kas mirties priežastis tiksli nėra nustatyta, nes specialistų išvados dar nėra gautos. Pagal pirminius duomenis, preliminariai, specialistas nustatė po apžiūros ir atlikto tyrimo šitų žuvusiųjų kūnų, kad smurtiniai požymiai, kad prieš jas buvo smurtauta, tikrai yra, o nuo ko konkrečiai mirė asmenys, galės pasakyti atlikęs pilną tyrimą“, – sakė tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė.

Manoma, kad sekmadienį namuose kilo konfliktas ir prieš moteris smurtavęs vyras, papylęs degaus skysčio, įtariama benzino, padegė namus ir pabėgo.

Įtariamojo buvo ieškoma aplinkinėse vietovėse, tačiau jis tuomet surastas nebuvo. Antradienį vyras sulaikytas Raseiniuose. Pirmiausia jis gyventojo buvo pastebėtas prie parduotuvės, o vėliau sulaikytas parke miesto centre. Sulaikomas vyras nesipriešino.

„Atvežtas į policijos įstaigą jis pats pradėjo pasakoti ir aiškinti to nusikaltimo detales ir savo vaidmenį“, – sakė R. Sarapas.

Savo kaltę jis pripažino ir apklausos metu.

„Asmuo pasisakė dėl savo kaltės: jis kaltę pripažįsta, pirminius parodymus yra davęs“, – sakė prokurorė.

Ji kreipėsi į teismą su prašymu skirti įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams, dėl to teismas spręs ketvirtadienį.

Suimti vyrą prašoma, nes jis gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, trukdyti procesui ar daryti naujus nusikaltimus.

Įtariamasis anksčiau ne kartą buvo įkliuvęs policijos pareigūnams: Norvegijoje jis teistas dėl išžaginimo, o Lietuvoje penkis kartus – dėl smurto artimoje aplinkoje.

R. Sarapo teigimu, šeima buvo gerai žinoma tarnyboms, čia buvo piktnaudžiaujama alkoholiu, buvo įtraukta į rizikos asmenų sąrašą, juos lankydavo policijos pareigūnai, dėl konfliktų čia dažnai kviesta policija.

„To smurto yra ne pirmas atvejis, yra ir daugiau tų atvejų, kai dabar jau žuvusiosios yra nukentėjusios nuo to asmens“, – sakė vyriausiojo komisariato viršininkas.

„Tai buvo „karštas taškas“ – dažnai vykdavo policijos pajėgos“, – pridūrė jis.

R. Sarapas pabrėžė, jog pareigūnai ir savo iniciatyva lankė šeimą, dirbo su ja.

Prokurorės duomenimis, vyras buvo probuojamų asmenų sąraše: paskutiniu nuosprendžiu už smurtą artimoje aplinkoje jam buvo skirtas laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimas.

Maksimali jam gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių