Quantcast

15-metės šiaulietės nužudymo byloje – nauji duomenys: siekiama išsiaiškinti svarbią detalę

Nužudytos ir įsuktos į kilimą bei prie konteinerio paliktos penkiolikmetės šiaulietės byloje laukiama svarbių ekspertų išvadų.

Trims šiuo nusikaltimu įtariamiems jauniems vaikinams ir 14-metei paauglei atliekamos psichiatrinės ekspertizės. Dalis duomenų jau gauti, tačiau tyrimas – tebevykdomas, todėl prokuratūra jų viešinti kol kas negali.

„Siekiama išsiaiškinti, ar nėra įtariamųjų atsakomybę naikinančių, ar ribojančių sąlygų. Nes ikiteisminio tyrimo metu svarbu nustatyti, ar įtariamieji nėra nepakaltinami, ar ribotai pakaltinami, ar po nusikalstamos veikos padarymo jiems nėra sutrikusi psichika ir dėl to jie negali suvokti savo veiksmų esmės, ar jų valdyti“, – aiškino Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Siekiama išsiaiškinti, ar nėra įtariamųjų atsakomybę naikinančių, ar ribojančių sąlygų.

Taip pat laukiama išvados, ar nužudyta 15-metė buvo apsvaigusi. Paklausta, ar faktas, kad pavyzdžiui, paaiškėjus, jog auka buvo neblaivi ar kitaip apkvaitusi, kaip nors keistų bylos eigą, pašnekovė užsiminė, kad sunku pasakyti – bus vertinamos visos ekspertų išvados – tiek įtariamųjų, tiek nukentėjusiosios.

„Tikslaus termino, kada bus gautos visų ekspertizių išvados, pasakyti negaliu, tačiau tikimės, kad baigiantis kardomosioms priemonėms, turėsime daugiau informacijos“, – kalbėjo prokuratūros atstovė.

Dėl nusikaltimo Šiaulių apylinkės teismas leido suimti keturis įtariamuosius: gimusius 2001-aisiais ir 2007-aisiais – dviem mėnesiams, o gimusius 1999-aisiais ir 2004 metais. – trijų mėnesių laikotarpiui.

„Nors mažamečiams (asmenims iki 14 m.) nėra taikoma baudžiamoji atsakomybė, tam tikrais, Baudžiamojo kodekso 13 straipsnyje nurodytais pagrindais, asmenys gali atsakyti ir nuo 14 metų. Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami“, – pranešime anksčiau teigė bylos tyrimą kontroliuojanti prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė žmogų, numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki 15 metų.

Įtariamieji teikė skundus – prašė teismo skirti švelnesnes kardomąsias priemones. Tačiau visų prašymai buvo atmesti. Vienas iš įtariamųjų teikė skundą ir dėl sąlygų areštinėje. Šis pranešimas buvo perduotas Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriui. Plačiau nepakomentuosiu, bet kardomosios priemonės išliko“, – sakė R. Gelžinytė.

Kraupi žmogžudystė

Primename, kad į kilimą susuktas merginos kūnas su žaizda galvoje buvo rastas liepos 4-osios vakarą, apie 21.30 val. Šiauliuose, Gegužių gatvėje. Paauglę tikino radusi draugų ketveriukė, kuri netrukus tapo įtariamaisiais.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, nužudytoji gyveno globos įstaigoje, tačiau nors globa jai buvo nustatyta nuo liepos 1-osios, paauglė į globos įstaigą neatvyko – ji pabėgo ir slapstėsi. Globos įstaiga, kurioje turėjo gyventi nužudyta penkiolikmetė, yra už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur rastas jos kūnas.

Internete – vaizdo įrašai ir susirašinėjimai

Po nužudymo internete ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jaunuoliai treniruojasi – mosikuoja pagaliais it smogtų. Įrašo fone girdėti merginos balsas. Ji filmuoja vaikinus ir komentuoja jų veiksmus. „Jie jau čia treniruojasi“, – šnekėjo mergina.

Po vaizdo įrašu komentuojantys internautai aiškino, kad vaizdo įraše – įtariamieji, jie esą ruošiasi žmogžudystei. Netrukus paviešinta dar viena nuotrauka, kurioje matyti įtariamieji. Prie fotografijos – prierašas: „Chill kmr. Vėliau eisim paną nužudyt“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo dalijamasi ir įtariamųjų pažįstamų susirašinėjimais, kuriuose teigta, kad mergina su auka – buvusios draugės, susipykusios dėl vaikino. Esą žmogžudystės iniciatorė ir buvo jauniausioji įtariamoji.

„Jos tiesiog buvo susipykusios. Ji apsimetė, kad susitaikė, bendravo, bendravo, viskas gerai, prisivilioja į chatą (namus – red. past.), nugirdė ir su plaktuku sudaužė“, – rašoma viename susirašinėjime. Internete paplitusių vaizdų autentiškumas nėra patvirtintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JURBARKO PAVYZDYS

JURBARKO PAVYZDYS portretas
Istorija kartojasi....Kol mentu vaikai stipr nepradės tokiom mirtim, tol jiem net nerūpės niekas kita..

Anonimas

Anonimas portretas
Pagal visa ir kiek girdejau tas bx jau yra zonoj užlenktas nespejo sake net koju apšilti

Anonimas

Anonimas portretas
reiketu kad aukos vietoje butu kokio nors itakingo asmens dukra kazin ka tada giedotu temitestarnai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių