Quantcast

Per žingsnį nuo tragedijos: griaunamo pastato konstrukcijos rėžėsi į parduotuvę

  • Teksto dydis:

Vienas iš kelių Rokiškio dangoraižių – griaunamas devynaukštis nukrito visai ne pagal griovėjų planus – dalis konstrukcijų pataikė ne į statybvietės aikštelę, bet į parduotuvę, praneša LNK.

Tai truko akimirką. Ją nufilmavo keli atsitiktiniai praeiviai, o vaizdus peržiūrintys visi kiti negali patikėti, kad taip būna.

Daug kas ir šiandien artyn griaunamo statinio neina. Parduotuvė, ant kurios užkrito griaunamo pastato konstrukcija, laikinai užtaisiusi sieną dirba. Ir ne dėl to, kad nebaisu.

„Mes per ilgai nedirbę – tris mėnesius nedirbome, ir dar šitos nelaimės gerumo neprideda“, – LNK žurnalistams atviravo parduotuvės savininkas Virginijus Gaučys.

Parduotuvės darbuotojai stengiasi išlikti budrūs. „Normaliai, vakar buvo šiek tiek baisiau, šiandien nieko“, – sakė jie.

Savininkas neslepia, kad likęs styroti nenugriautas pastatas gerų emocijų nekelia, bet jei leista dirbti, turėtų būti saugu.

Buvusios mašinų gamyklos administracinis monstras griaunamas dėl to, kad čia koją kels naujas prekybos centras. „Viena iš sieninių plokščių statybos eigoje buvo blogai pritvirtinta ir ta plokštė krito nevaldoma“, – pasakojo parduotuvės savininkas.

„Galėjo būti ir aukų, sužeidimų, didesnių materialinių nuostolių, bet baisiausio dalyko buvo išvengta“, – LNK kalbėjo Rokiškio rajono vicemeras Tadas Barauskas. 

Pasak rajono valdžios, griaunamo pastato konstrukcijos turėjo sukristi į aptvertą statybvietę, o pataikė į parduotuvę. Kodėl taip atsitiko, nesiaiškins, nes tai jau privataus subjekto reikalas.

„Žinoma, vertiname labai rimtai, laimė, nebuvo nukentėjusiųjų – tik turto apgadinimas. Iš karto bendravome su rangovu. Rangovas prisiima visą atsakomybę už įvykusį incidentą ir, mano žiniomis, yra kalbamasi dėl nuostolių kompensavimo, priimami sprendimai, kaip likusius griovimo darbus pabaigti maksimaliai saugiai“, – teigė „Lidl“ Komunikacijos vadovas Valdas Lopeta.

Parduotuvė kaip ir anksčiau dirbs pagal grafikus – kai griovėjai griauna, parduotuvė nedirba arba atvirkščiai. Nedarbo nuostoliai esą turės būti atlyginti kaip ir žala už išmuštą sieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne į temą

ne į temą portretas
Negražus incidentas, tačiau nepaneigia fakto, kad "Lidl"gražina Lietuvą. Jau vien Vilniuje kiek šabakštynų nugriovė ir aplinką sutvarkė! Netgi truputį stebiuosi, kad iki šiol Lietuvoje tokie NT plėtotojai nėra apdovanojami kažkokia, nors ir simboline, premija.

Trotilas

Trotilas portretas
Juokas ima, kaip jie dabar namus griauna.

      portretas
profesionalai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių