Quantcast

Virš restorano „Tores“ kilęs gaisras - padegimas

Antradienio pavakarę Vilniuje, Užupio gatvėje, virš populiaraus restorano „Tores“ kilęs gaisras buvo sukeltas tyčia, įsitikinę ugniagesiai ir pareigūnai. Yra tiriamos kelios šio įvykio versijos.

Konfliktavo su kaimynais

Pasak Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Gedimino Vidžiūno, dėl gaisro pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 2 dalį - turto sunaikinimas ar sugadinimas pavojingu būdu.

Jei gaisrą sukėlęs asmuo bus rastas, jam gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

„Tiriame kelias šio gaisro versijas, tačiau kol kas apie jas kalbėti anksti“, - sakė G.Vidžiūnas.

Portalo duomenimis, pareigūnai bando išsiaiškinti, ar gaisras nebus vieno su „Tores“ savininkais nuolat konfliktuojančio kaimyno darbas.

Esą konfliktas tarp „Tores“ savininkų ir kaimyno galėjo kilti dėl žemės šalia restorano. Nepatvirtintais duomenimis, kaimynas grasino namą padegti, tačiau šio konflikto detalės policijoje užfiksuotos nebuvo.

Apsidraudė prieš nelaimę

Kita tiriama versija - patalpas virš restorano padegė patys jo savininkai, siekdami gauti išmoką už draudimą. Restoraną jie apdraudė vos dvi savaitės prieš gaisrą.

Nors pats restoranas nuo ugnies nenukentėjo, tačiau jo patalpos smarkiai aprūko, buvo sulietos vandeniu.

„Nuostolių dar nepaskaičiavome“, - ketvirtadienį sakė resotorano vadovas Arnoldas Platelis, bet smulkiau gaisro aplinkybių komentuoti nepanoro. „Nieko nesakysiu, aš tik paprastas darbuotojas“, - kelis kartus pakartojo „Tores“ direktorius.

Pastatas vertingas

Gaisras Užupio gatvės 40 name kilo antradienį, apie 16.30 val. Kai į įvykio vietą atskubėjo ugniagesiai, dviejų aukštų su palėpe pastato stogas jau degė atvira liepsna.

Į gaisravietę iškart buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai, policijos pareigūnai, dujininkai ir elektrikai. Gaisrą gesino net 8 ugniagesių automobiliai.

Iškart buvo įtarta, kad degančiame bute gali būti žmonių, tačiau vėliau, susirinkę viską žinantys kaimynai ugniagesiams paaiškino, kad butas, kuriame kilo gaisras nėra gyvenamas.

Ugniagesių teigimu, ugnis visiškai sunaikino apie 180 kvadratinių metrų stogo, sudegė palėpėje moderniai įrengtas butas, išdegė antras pastato aukštas.

Gaisro padarytus nuostolius skaičiuoja ir Kultūros paveldo departamento specialistai.

Šis XIX amžiuje statyto namo fasadas ir viduje bei išorėje esantys elementai buvo saugomi Vilniaus senamiesčio reglamentu. Kultūros paveldo specialistai ypač gailisi, kad sudegė labai graži ir kultūrine prasme vertinga palėpė. Jos atkurti nebeįmanoma.


Šiame straipsnyje: gaisrastorespadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių