Quantcast

Vilkaviškyje išsiliejo 200 tonų skystų azoto trąšų, kurios gali pakenkti žuvims

  • Teksto dydis:

Cheminė nelaimė Vilkaviškio rajone – prakiurus rezervuarui į aplinką išbėgo net 200 tonų skystų azoto trąšų. Pustrečio tūkstančio kubinių metrų talpinantis rezervuaras įrengtas tarp molio pylimų įtiesus geotekstilę. Ji galėjo neatlaikyti ir plyšti. Amoniako salietros tirpalas liejosi dvejomis kryptimis, viena jų – link melioracijos griovio, praneša LNK.

Kad teršalai nepatektų į upelį, pareigūnai ir ūkininkai užtvenkė melioracijos griovį. Sunkiąja technika atvykę ūkininkai pumpavo išbėgusias medžiagas į kitas talpas. Aplinkosaugininkai paėmė mėginius žalai įvertinti.

„Ten gumuota tentinė medžiaga su audiniu“, – komentavo „Baltic Agro“ Vilkaviškio padalinio vadovas Alfonsas Žaliniakas ir pridėjo, kad medžiagos plyšimo priežastis jam nėra aiški.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes kviesimės gamintojus, kad jie atvyktų ir įvertintų. Tai yra karbamido nitrato mišinys, tai jis tikrai nėra pavojingas kvėpavimo organams. Jei pateko į akį, reikia vandeniu praplauti, o jei į burną patenka, reikia daug vandens gerti“, – kalbėjo A. Žaliniakas.

Azoto trąšos pavojingos žuvims, tačiau, anot A. Žaliniako, augalams jis žalos nedaro.

„Gamtai pats azotas gal kenkia, tai, jeigu papuls į vandens telkinius, žuvims [pakenks]. Šiaip augalams jis nėra pavojingas“, – teigė A. Žaliniakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių